FC Utrecht – PSV Eindhoven 1-5 (0-3)

FC Utrecht trok vanmiddag (zondag) in Stadion Galgenwaard aan het kortste eind tegen PSV. De koploper kende geen genade met FC Utrecht, dat al na 22 minuten met tien spelers verder moest na een rode kaart voor Mark van der Maarel. Het Utrechtse tiental verloor met 1-5.

Zwarte zondag? Het gaat misschien wat ver om FC Utrecht – PSV met die twee woorden samen te vatten. Maar dat er veel tegenvallers geslikt moeten worden door de Utrechters in het thuisduel met de koploper, dat is wel zeker. De rode kaart van Mark van der Maarel halverwege de eerste helft, bijvoorbeeld. De eigen goal van Chris Kum tien minuten voor tijd, ook. Dat is de treffer die de laatste hoop op een comeback de kop indrukt. Maar ook: het geblesseerd uitvallen van middenvelder Anouar Kali na een klein uur spelen. Al met al is het, kort samengevat, een middag om snel te vergeten voor een ieder die FC Utrecht een warm hart toedraagt.

Snelle 0-1 van Maher
FC Utrecht begint nog alleszins aardig aan de wedstrijd, zet druk en is overduidelijk uit op de openingstreffer. Maar die valt al na elf minuten aan de andere kant van het veld, waar keeper Jeroen Verhoeven van dichtbij door Adam Maher wordt gepasseerd, na een afgemeten voorzet van Jetro Willems (0-1).

Verder met tien man
De Drie Minuten van Ellende starten in speelminuut 22, als Van der Maarel een overtreding maakt op Luuk de Jong. De gevolgen zijn aanzienlijk: een tweede gele en dus rode kaart voor Van der Maarel, en een pingel voor PSV. Die wordt door Memphis Depay benut. De balans: 0-2 en tien tegen elf. Twee minuten later is die balans veranderd naar 0-3 en tien tegen elf. Jorrit Hendrix passeert Verhoeven in twee instanties. FC Utrecht staat voor een mission impossible, zo lijkt het.

Boymans kopt 1-3 binnen
Het valt, de gebeurtenissen uit de bovenstaande alinea’s in acht nemend, des te meer te prijzen dat de Utrechters na de rust volop strijdend op zoek gaan naar een goal. En die valt ook, na vijf minuten. Tommy Oar levert een perfecte voorzet af, Ruud Boymans kopt de bal in: 1-3. En daarmee ook weer wat hoop voor de ploeg van trainer/coach Robby Alflen.

Kansen in ondertal
In de fase die volgt, is FC Utrecht ondanks de ondertalsituatie de baas op het veld en krijgen de Utrechters ook de nodige kansen. Maar een doelpunt leveren die mogelijkheden niet op. De aansluitingstreffer kijkt in figuurlijke zin om het hoekje, maar duikt telkens snel weer weg.

PSV loopt uit in slotfase
Tien minuten voor tijd vervliegt alle Utrechtse hoop, als een voorgezette bal via het hoofd van Chris Kum over Verhoeven heen in het doel ploft: 1-4. Dat het in de toegevoegde speeltijd nog 1-5 wordt via Georginio Wijnaldum, dat is iets waar op dat moment eigenlijk alleen statistici nog warm van worden.

FC Utrecht – PSV 1-5 (0-3)
12. Adam Maher 0-1
23. Memphis Depay 0-2
25. Jorrit Hendrix 0-3
50. Ruud Boymans 1-3
81. Chris Kum (eigen doelpunt) 1-4
90+1. Georginio Wijnaldum 1-5

Gele kaarten: Anouar Kali (FC Utrecht), Jeffrey Bruma en Jetro Willems (beiden PSV).

Rode kaart: 22. Mark van der Maarel (FC Utrecht, twee keer geel).

Toeschouwers: 18.140.

Scheidsrechter: Bas Nijhuis.

Opstelling FC Utrecht:
Jeroen Verhoeven; Mark van der Maarel, Ramon Leeuwin, Gévero Markiet, Timo Letschert; Anouar Kali (58. Rubio Rubin), Willem Janssen, Yassin Ayoub; Gyrano Kerk (24. Chris Kum), Ruud Boymans, Tommy Oar (81. Kristoffer Peterson).

Opstelling PSV:
Jeroen Zoet; Santiago Arias (85. Joshua Brenet), Karim Rekik, Jeffrey Bruma, Jetro Willems; Jorrit Hendrix, Adam Maher (63. Georginio Wijnaldum), Andrés Guardado; Luciano Narsingh, Luuk de Jong, Memphis Depay (78. Florian Jozefzoon).

FC Utrecht – PSV Eindhoven 1-5 (0-3)

Jeroen Verhoeven

Welkom op de site van doelman Jeroen Verhoeven Van harte welkom op mijn website.Op deze website kan je van alles over mij te weten komen. Zo kun je bijvoorbeeld mijn biografie en nieuwsberichten lezen, maar er is ook een historisch overzicht te vinden.Ik vind het ook erg leuk om te lezen wat je van de website vindt. Deze website heb ik zelf ontworpen en zal ik ook onderhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.