Ajax StreetWise 2012 van start!

2012-01-23 Streetwise begint weer 3In navolging van het succesvolle Ajax StreetWise project van 2011, organiseert Ajax dit jaar voor de tweede keer Ajax StreetWise. Het project van de Ajax Foundation, mogelijk gemaakt door hoofdsponsor AEGON, heeft als doel basisschoolkinderen in Amsterdam op een maatschappelijk verantwoorde wijze in aanraking te brengen met Ajax en Voetballen. Het motto is “Samen leren, Samen voetballen”. Maandag 16 januari is het project in Amsterdam Noord op basisschool de Klimop van start gegaan. A.s. woensdag is de eerste clinic in Amsterdam, waarbij er een aantal Ajax spelers aanwezig zullen zijn om de kinderen aan te moedigen.

Ajax StreetWise bestaat uit drie onderdelen. Het  Ajax StreetWise Scholenproject, waarbij er op basisscholen in Amsterdam een week lang Ajax-les wordt gegeven. Ajax StreetWise Clinics, waarbij kinderen in de leeftijd 10-12 jaar kunnen voetballen en gecoached worden door echte Ajacieden en er stadsdeelteams worden gescout, en de Ajax StreetWise finale, waarbij de stadsdeelteams tegen elkaar spelen. De uiteindelijke winnaar die het beste scoort op de kernwaarden van de Ajax Foundation*, mag een maand lang stage lopen bij de jeugdopleiding van Ajax.

jeroen verhoeven* Samen staat voor sociale integratie en respect voor een ander.
* Leren staat voor educatie en ambitie. Er alles voor over hebben om iets te bereiken.
* Voetballen staat voor sport & gezondheid en Ajax.

Ajax StreetWise bezoekt ieders stadsdeel in Amsterdam. Het samen voetballen wordt ook nog een keer onderstreept door dat er bij iedere  weekafsluiting op de basisschool waar het Ajax StreetWise Scholenproject plaatsvindt en bij iedere clinic in de 7 stadsdelen een aantal selectiespelers aanwezig zijn. Tijdens de finale zal de voltallige selectie de kinderen komen aanmoedigen!

Jeroen Verhoeven

Welkom op de site van doelman Jeroen Verhoeven Van harte welkom op mijn website.Op deze website kan je van alles over mij te weten komen. Zo kun je bijvoorbeeld mijn biografie en nieuwsberichten lezen, maar er is ook een historisch overzicht te vinden.Ik vind het ook erg leuk om te lezen wat je van de website vindt. Deze website heb ik zelf ontworpen en zal ik ook onderhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.