Afscheid Jeroen Verhoeven op podium

Ajax 03-05-2012 wordt gehuldigd bij de Amsterdam ArenA. jeroen verhoevenTrainer Frank de Boer greep de huldiging op het podium van het ArenaPark aan om zijn dank uit te spreken aan vele Ajacieden. Niet in de laatste plaats aan meer dan vijftigduizend fans die zich hadden verzameld voor het podium. ,,Dit kampioenschap is mede door jullie steun tot stand gekomen.”
Drie kwartier na de jeugdteams het podium hadden verlaten, onder de klanken van de Ajax Marsch betraden de Ajacieden – zelf druk filmend en fotograferend – het podium en zagen zij de mensenmassa die speciaal voor hun waren gekomen. ‘Kenneth in Oranje’, zongen ze onder andere. Voor Bruno Silva, de onfortuinlijke Ajacied die zeer ernstig geblesseerd raakte en niet meer aan spelen toekwam, vroeg trainer Frank de Boer speciaal aandacht. ,,Je bent met heel andere gedachten naar Ajax gekomen. Dat het zo moet eindigen, vinden wij verschrikkelijk”, stak De Boer zijn rechtsback een hart onder de riem. ,,Wij waarderen je enorm en wensen jou en je familie heel veel sterkte.”

Toen brak de tijd aan voor Lorenzo Ebecilio om andere talenten als voetbalkwaliteiten te etaleren. Hij voerde solo en samen met Jody Lukoki tot hilariteit van de fans en medespelers een aardig dansshowtje op. Na het intermezzo nam De Boer publiekelijk afscheid van Jeroen Verhoeven: ,,Wij zijn jou erg dankbaar. Niet alleen voor je kwaliteiten op het veld, ook voor in de kleedkamer. Wij wensen je veel succes de komende jaren en laat zien wat een fantastische doelman je bent.”
De Boer was nog niet klaar met het vaarwel zeggen van enkele spelers. Ook André Ooijer, die vorig jaar had beloofd weer op een huldigingspodium te zullen staan, kon lovende woorden aanhoren. ,,Je kwam hier om de derde ster op het mooiste shirt van de wereld te zetten. Wij waren na dat seizoen zo tevreden over je dat we je nog een jaar wilden houden, want je bent niet alleen een geweldige voetballer, maar ook een geweldig persoon. De nestor van de groep. Wij zijn trots op. Dit is je zevende titel: dat kan zelfs ík niet zeggen.” Vervolgens ging Ooijer op de schouders van zijn collega’s.

Het kenmerkte de uitstekende sfeer die er onder De Boer in de spelersgroep heerst. Ook op het podium vormden de 34 Ajacieden een homogene groep, die elkaar door en door steunt. Daarom was het ook niet verwonderlijk dat De Boer ook de medische Ajacieden naar voren riep, Jos Kortekaas, René Wormhoudt en Edwin Goedhart. ,,Wij willen jullie bedanken voor de waanzinnige inzet en met pijn in het hart nemen we afscheid. Dit applaus is dik en dik verdiend, want jullie zijn fantastische mensen. Ik wens jullie veel succes en ik weet dat dat lukt, want jullie hebben heel veel kwaliteiten.”

En natuurlijk vergat De Boer de aanwezigen niet. ,,We hebben een geweldig kampioenschap behaald. Dat komt mede door jullie steun. Wij hebben in onze filosofie geloofd. Super bedankt voor jullie steun!”

Tekst: Ajax.nl
Foto’s: Ajax.nl/Gerard van Hees

Jeroen Verhoeven

Welkom op de site van doelman Jeroen Verhoeven Van harte welkom op mijn website.Op deze website kan je van alles over mij te weten komen. Zo kun je bijvoorbeeld mijn biografie en nieuwsberichten lezen, maar er is ook een historisch overzicht te vinden.Ik vind het ook erg leuk om te lezen wat je van de website vindt. Deze website heb ik zelf ontworpen en zal ik ook onderhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.