Voorbeschouwing | AZ Alkmaar – FC Utrecht

De afsluiter van kalenderjaar 2014 staat voor FC Utrecht voor de deur: AZ-uit. In Alkmaar treffen de Noord-Hollanders en de Utrechters elkaar morgen (zaterdag) vanaf 20.45 uur. Met trainer/coach Robby Alflen blikt FCUtrecht.nl vooruit op de zeventiende Eredivisiewedstrijd van dit seizoen van FC Utrecht.

Een straffe wind waait over Sportcomplex Zoudenbalch. En het regent ook nog z’n best. Nee, echt lekker weer heeft FC Utrecht niet voor de laatste training van het jaar 2014, ter voorbereiding op AZ-uit. “Ik denk dat jongens van het veld af kunnen zwemmen straks”, knipoogt trainer/coach Robby Alflen van de Utrechters, die het morgenavond in Alkmaar zonder de geschorste aanvoerder Willem Janssen moeten stellen. Zijn plek zal hoogstwaarschijnlijk worden ingenomen door Mark Diemers, die maandagavond in de beloftenploeg nog een sterke partij speelde en twee keer scoorde. “Mark zal de positie op zijn eigen manier gaan invullen. Willem speelde dit seizoen wat meer controlerend, is ook wat fysieker dan Mark, al heeft hij ook op dat vlak de laatste tijd flinke stappen gezet. Mark is een wat meer technische speler.”

‘Beter mikken’
In Alkmaar willen de Utrechters voortborduren op het spel dat tijdens de vorige pot werd gespeeld. In de Amsterdam ArenA maakte FC Utrecht indruk met goed spel en liefst 23 doelpogingen; ongehoord welhaast voor een ploeg die bij Ajax op bezoek gaat. “Goed gespeeld, geen punten. Dus heb ik een dubbel gevoel overgehouden aan Ajax-uit”, zegt Alflen. “Het spel was positief, daar kunnen we mee verder. En die 23 doelpogingen? Mooi, natuurlijk. Alleen we hebben niet goed genoeg gemikt.”

‘Kansen voor ons in Alkmaar’
AZ-uit is voor FC Utrecht vaak een moeilijke pot. In het AFAS Stadion wonnen de Domstedelingen nog nooit. “AZ heeft een heel aardige ploeg”, stelt Alflen. “Maar ik heb toch het gevoel dat er kansen voor ons liggen, daar in Alkmaar.”

Vertrouwen in Rubin
FC Utrecht doet het dit seizoen goed in uitduels. Scoorde al vijftien keer op vreemde bodem; net zo vaak als in de hele voorgaande jaargang. “En we pakten op vreemde bodem al tien punten, helemaal niet onaardig”, vult Alflen aan. De oefenmeester zag de Amerikaanse international Rubio Rubin afgelopen weekend zijn tweede goal in drie duels maken. ‘Is hij nu los?’, vroegen sommige supporters zich af over de spits die deze week door IBWM werd opgenomen in de top 100 van ’s werelds grootste voetbaltalenten. “Rubio is een heel groot talent”, zegt de oefenmeester van de Utrechters over de achttienjarige Amerikaan. “In zes maanden tijd is er heel veel met hem gebeurd. Maar hij blijft stoïcijns, volgt zijn missie. Vanaf het begin heb ik gezegd: tijdens trainingen rondt hij goed af, schiet hij de ballen er goed in. Die jongen gaat dit seizoen gewoon zijn doelpunten maken. Dat hij dat nu doet, juist op het moment dat Ruud Boymans vanwege een blessure wegvalt, is prettig. Of Rubio het als een extra druk ervaart, dat Boymans nu niet meedoet? Hij blijft er rustig onder, kan die druk wel hebben.”

Voorbeschouwing | AZ Alkmaar – FC Utrecht

Jeroen Verhoeven

Welkom op de site van doelman Jeroen Verhoeven Van harte welkom op mijn website.Op deze website kan je van alles over mij te weten komen. Zo kun je bijvoorbeeld mijn biografie en nieuwsberichten lezen, maar er is ook een historisch overzicht te vinden.Ik vind het ook erg leuk om te lezen wat je van de website vindt. Deze website heb ik zelf ontworpen en zal ik ook onderhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.