Samenvatting en Verslag: ASV De Dijk – FC Lisse (0-2) 0-3

ASV De Dijk heeft in de Tweede Divisie wederom een wedstrijd tegen een zaterdagclub verloren. Na nederlagen tegen GVVV en Kozakken Boys won nu FC Lisse met 0-3. Daar moet wel bij aangetekend worden dat de Amsterdammers bijna een uur met tien man speelden na de rode kaart voor Nick Kuipers.

Na Jack Tuyp en Achmed Ahahaoui kwamen deze week ook Harry Zwarthoed (bilspier) en Nabil el Gourari (rib) op het lijstje van geblesseerden van trainer Jochem Twisker. Tot overmaat van ramp haakte in de warming-up ook nog Abderrahim Louikili (lies) af. Gedurende de wedstrijd kwam daar de rode kaart van Kuipers bij en vielen ook Alje Wiltenburg (waarschijnlijk gebroken kuitbeen) en Kevin Westmaas (knie) uit. Twisker: “De meeste aanvallers hoop ik volgende week wel terug te hebben, maar in de verdediging zal het puzzelen worden. Naast die drie (Wiltenburg, Kuipers en Westmaas, red.) zal ook Frank Schilder deze week zijn schorsing wel binnen krijgen.”

ASV De Dijk had de pech dat scheidsrechter De Vries een overtreding van Kevin van der Zwet op Tim Ruder niet bestrafte. “Dat was een hele duidelijke penalty en mischien ook wel een rode kaart”, aldus Twisker. Er waren toen pas vijf minuten gespeeld. Twintig minuten later was het aan de andere kant wel raak toen Kuipers de beste man van het veld, Koen Fokkema, foutief afstopte. De rode kaart voor een doorgebroken speler was meer dan terecht, beaamde ook Twisker. Boyd Stevens zag zijn vrije trap onderweg nog wel aangeraakt worden, maar onder de muur door schoot hij de 0-1 binnen. “Het is een wedstrijd van een paar momenten geworden die cruciaal waren voor het verloop van het duel.”

Nog voor rust werd het duel beslist toen Tony Tol Fokkema neerhaalde. Jeroen Verhoeven was vervolgens kansloos op de strafschop van Rowdy van der Putten. Nadat Wiltenburg vlak voor rust uitviel, vloeide het geloof weg. Twisker: “Ik heb nog wel wat omgezet en ben achterin man-op-man gaan spelen, maar we hebben geen kans kunnen creëren.”

FC Lisse kreeg de nodige ruimte, maar verzuimde een grotere voorsprong te nemen. Dat was mede te danken aan Jeroen Verhoeven. Pas acht minuten voor tijd bepaalde invaller Rick Bouwmeister de eindstand op 0-3.

De Dijk – FC Lisse 0-3 (0–2). 33. Stevens 0-1, 38. Van der Putten 0-2 (strafschop), 83. Bouwmeister 0-3.

Bijzonderheden: 32Kuipers (De Dijk) rood

FC Lisse: Storm, Buijs, Koomen, Van Boxel (84. Valk), De Goede, Rauws, Van der Zwet, Stevens, Hagary (73. Tavilla), Van der Putten (81. Bouwmeister), Fokkema

Bron: Amsterdamsche Voetbal


Onze website van Indoorspeeltuin Plezier is online!

Wat vind je van ons idee? Vertel het ons.

Wil je ons helpen met onze onderneming te starten?
Alle ideeën en suggesties zijn meer dan welkom!!!

Stuur of schrijf ons een bericht.

Voor meer informatie of weten wat wij precies aan het doen zijn!

Bekijk dan: http://indoorspeeltuinplezier.nl/blog/

Wij gaan indoorspeeltuin Plezier starten, die gerund wordt door jongeren met autisme en/of een ontwikkelingsstoornis in samenwerking met zorginstelling ‘Het P.L.E.I.N. der Mogelijkheden’ uit Amersfoort. Wij willen de kinderen die buiten het reguliere onderwijs vallen, een kans geven zich te ontwikkelen in een veilige omgeving. Daardoor krijgen ze toch goed onderwijs op hun niveau. Door de indoorspeeltuin Plezier als sociale onderneming op te zetten krijgen mensen met een beperking weer een kans op werk en/of stage.
Wij gaan de jongeren weer de kans geven om te participeren in de maatschappij en weer succes ervaringen te laten beleven.

Website: http://indoorspeeltuinplezier.nl/
Email: info@indoorspeeltuinplezier.nl
Facebook: https://www.facebook.com/indoorspeeltuinplezier/
Twitter: https://twitter.com/SpeeltuinPlezie
Instagram: https://www.instagram.com/indoorspeeltuinplezier/
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCb_po0jd2lPMs6uU6OQGrsg

Jeroen Verhoeven

Welkom op de site van doelman Jeroen Verhoeven Van harte welkom op mijn website.Op deze website kan je van alles over mij te weten komen. Zo kun je bijvoorbeeld mijn biografie en nieuwsberichten lezen, maar er is ook een historisch overzicht te vinden.Ik vind het ook erg leuk om te lezen wat je van de website vindt. Deze website heb ik zelf ontworpen en zal ik ook onderhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.