FC Volendam degradeert na 2-2 tegen De Graafschap

jeroen verhoeven met Volendam degradeert na 2-2 tegen De Graafschap2Dankzij een miraculeuze tweede helft en de scores op de andere velden degradeert FC Volendam naar de eerste divisie. Voor De Graafschap rest de nacompetitie om zich alsnog veilig te spelen. De Doetinchemmers kwamen eerst verdiend op voorsprong dankzij Keller. De Volendammers scoorden daarna snel de gelijkmaker en de 1-2, maar Ben Sahar schoot FC Volendam na de Jupiler League.

Voor beide ploegen stond er veel druk op dit laatste duel van de reguliere competitie. Beide ploegen konden namelijk nog degraderen én nog de nacompetitie ontlopen. De openingsfase was duidelijk voor De Graafschap. De gastheren begonnen fel aan het duel en kregen in de persoon van Ben Sahar al snel een goede mogelijkheid. Zijn schot belandde echter in het zijnet. De Doetinchemmers probeerde met man en macht te zorgen voor de bevrijdende voorsprong. Zo kreeg, alweer, Sahar een kans. De Israëliër kwam net tekort, na het uitglijden van doelman Jeroen Verhoeven.

In de tegenstoot kwam Furdjel Narsingh op stoom, dankzij een foutje van Purrel Fränkel. Narsingh kon doorlopen, maar Fränkel maakte zijn fout goed. De Graafschap pakte daarna de draad weer op. Via een scrimmage belandde de bal bij Sahar, zijn schot in de draai werd makkelijk gepareerd door Verhoeven. FC Volendam werd de laatste minuten van de eerste helft sterker en via Dominique van Dijk waren de Volendammers ook dichtbij de voorsprong. Zijn schot belandde op de lat.

De Volendammers begonnen sterk aan de tweede helft om directe degradatie te ontlopen. Zo was Van Dijk dichtbij uit een vlammende vrije trap. Ook de Doetinchemmers lieten van zich horen. Léon Hese kwam mee en zijn schot, vanaf ongeveer 35 meter, werd tot hoekschop verwerkt door Verhoeven. De Doetinchemmers kwamen dan toch, miracleus, op de terechte voorsprong. Uit een vrije trap van Resit Schuurman belandde de bal bij Stephan Keller. De Zwitser kopte de bal bij de tweede paal in. In eerste instantie leek de bal er niet in te gaan, maar scheidsrechter Vink keurde het doelpunt goed, tot ergernis van de Volendammers.

Trainer Frans Adelaar bracht na de 1-0 van De Graafschap gelijk Jack Tuijp. De spits kwam voor verdedigende middenvelder Mathieu Boots. De Volendammers begonnen beter te spelen. De ook al ingevallen Melvin Platje kwam met de assist op Gerson Sheotahul, die de bal beheerst binnenschoot, 1-1. De Graafschap was daarna de weg kwijt. De gastheren waren namens Jack Tuijp al dichtbij de voorsprong. Dankzij een goede voorzet van Platje kon Tuijp de bal beheerst binnenkoppen.

De Graafschap moest daarna vol op de aanval spelen om degradatie te ontlopen. Een goede combinatie tussen Sahar en Wuytens leverde al bijna de gelijkmaker op. Sahar liet daarna zijn individuele kwaliteit zien. Dankzij geklungel in de defensie van de Volendammers kreeg hij de bal. Daarna was het voor de Israëliër een koud kunstje om de gelijkmaker binnen te schieten, al zat daar nog wel een lichaam van een Volendamspeler tussen.

De eindfase van de wedstrijd stond vol spanning. Nu moesten de Volendammers weer vol ten strijde trekken. Na een lange aanval aan de kant van de Volendammers kwam de bal terecht bij Gerry Koning. Zijn schot miste echter de precisie. Ook Sheotahul’s schot miste de juiste richting. In de blessuretijd kreeg Oussama Assaidi nog een kans. Zijn schot werd gepareerd door Verhoeven. In de rebound miste Sahar de kracht om de overwinning binnen te schieten. De eerste doelstelling, te weten niet direct degraderen was daarmee bereikt. Doelstelling nummer twee, handhaving Eredivisieschap, moet de komende weken gebeuren. Om te beginnen op 19 mei a.s met de uitwedstrijd tegen de winnaar van MVV tegen Telstar.

FC Volendam Degradeert

De Graafschap – FC Volendam 2-2 (0-0) 1-0 55e Stephan Keller 1-1 64e Gerson Sheotahul 1-2 69e Jack Tuijp 78e 2-2 Ben Sahar  / Toeschouwers: 12500 / Scheidsrechter: dhr VinkjeroenVerhoeven troost Gerry Koning na degradatie

Opstelling De Graafschap: Erik Heijblok; Muslu Nalbantoglu, Léon Hese, Stephan Keller, Purrel Fränkel; Joep van den Ouweland(46e/Resit Schuurman), Rogier Meijer, Stijn Wuytens, Jordy Buijs(82e/Peter Jungschläger); Steve de Ridder(68e/Oussama Assaidi), Ben Sahar

Opstelling FC Volendam: Jeroen Verhoeven; Kelvin Maynard, Henny Schilder, Tim Bakens, Gerry Koning; Paul de Lange, Mathieu Boots(58e/Jack Tuijp), Aaron Meijers(46e/Melvin Platje); Furdjel Narsingh(85e/Yannick de Wit), Gerson Sheotahul, Dominique van Dijk

Gele kaart: Rogier Meijer en Stephan Keller (beide De Graafschap) en Tim Bakens (FC Volendam)

Jeroen Verhoeven

Welkom op de site van doelman Jeroen Verhoeven Van harte welkom op mijn website.Op deze website kan je van alles over mij te weten komen. Zo kun je bijvoorbeeld mijn biografie en nieuwsberichten lezen, maar er is ook een historisch overzicht te vinden.Ik vind het ook erg leuk om te lezen wat je van de website vindt. Deze website heb ik zelf ontworpen en zal ik ook onderhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.