FC Utrecht wint van RKC Waalwijk

jeroen verhoeven 2013-09-16 FC Utrecht wint van RKC Waalwijk3FC Utrecht heeft met 2-1 gewonnen van RKC Waalwijk. Beide doelpunten van FC Utrecht vielen in de eerste helft en werden gescoord door Steve De Ridder. Na ruim een kwartier in de tweede helft maakte Rémy Amieux de aansluitingstreffer voor RKC Waalwijk. FC Utrecht trok de overwinning over de streep en is nu al negen competitiewedstrijden in eigen huis ongeslagen. Tevens klom de ploeg van trainer Jan Wouters naar de elfde plaats in de Eredivisie.

Wervelend begin
De eerste kans van de wedstrijd was voor RKC Waalwijk-aanvaller Aurélien Joachim. In de derde minuut probeerde de Luxemburger het Utrechtse doel onder vuur te nemen, maar zijn inzet werd geblokt en ging over.

FC Utrecht kwam al in de zesde minuut op voorsprong. Steve De Ridder kwam na goed werk van Willem Janssen in balbezit, speelde met een individuele actie een paar man uit en liet RKC Waalwijk-doelman Jan Seda kansloos met een schot in de verre hoek, 1-0.

In de vijf minuten die hierop volgden kreeg RKC Waalwijk twee goede kansen. Eerst werd Damiano Schet, na voorbereidend werk van Braber, alleen voor de keeper gezet. Hij vergat echter de bal mee te nemen. Twee minuten later kreeg Aurélien Joachim, uit een vrije trap van Sander Duits, de kans op de gelijkmaker. Zijn lage inzet mistte kracht en werd eenvoudig gepareerd door FC Utrecht-doelman Jeroen Verhoeven.

Steve De Ridder leek binnen het kwartier zijn tweede van de middag te maken. Bulthuis gooide diep op de helft van RKC Waalwijk de bal op Steve De Ridder. De Belg draaide knap weg van zijn tegenstander en zocht de verre hoek. Zijn inzet werd fraai gepareerd door doelman Seda.

jeroen verhoeven 2013-09-16 FC Utrecht wint van RKC Waalwijk2Vervolg eerste helft
RKC Waalwijk bleef proberen de gelijkmaker op het scorebord te zetten. Via Joachim kreeg het een goede kans hierop, echter oog in oog met doelman Verhoeven kwam hij niet verder dan een slap schot.

Tien minuten creëerden beide ploegen geen kansen tot Steve De Ridder zich weer liet gelden. Binnen vijf minuten probeerde hij tweemaal met een hard schot de Waalwijkse doelman te passeren, maar beide keren pareerde de Tsjech met zijn vuisten.

Op slag van rust ging Michael Lamey opzichtig in de fout  met een te korte terugspeelbal. Steve De Ridder onderschepte de bal, omspeelde een RKC-verdediger aan de linkerkant van het strafschopgebied en schoot de bal onberispelijk in de verre hoek, 2-0.

Tweede helft
In het begin van de tweede helft was Steve De Ridder tweemaal dichtbij zijn derde doelpunt van de middag, maar zijn inzetten gingen beide voorlangs. Ondanks dat het derde doelpunt uitbleef, leek FC Utrecht vrij eenvoudig overeind te blijven. Een half uur voor tijd kwam RKC Waalwijk echter terug in de wedstrijd. Net buiten het Utrechtse strafschopgebied kreeg RKC Waalwijk een vrije trap na duwen van Tommy Oar. Een harde vrije trap van Rémy Amieux ging door de muur, werd licht van richting veranderd en belandde achter Verhoeven, 2-1.

RKC geloofde na de aansluitingstreffer weer in een goed resultaat en ging op jacht naar de gelijkmaker. FC Utrecht had moeite om de bal in de ploeg te houden en kon de bal voorin niet meer vasthouden. Robert Braber kreeg tot tweemaal toe de een goede kans om de gelijkmaker te maken, echter hij was niet scherp in de afronding.

In de 70ste minuut was Joachim dichtbij de gelijkmaker. Zijn acrobatische inzet, na een vrije trap van Amieux, belandde op de paal. RKC Waalwijk werd in de slotminuut nog eenmaal gevaarlijk.   Een minuut voor tijd redde Verhoeven stijlvol bij een schot van Joachim, waardoor FC Utrecht stand hield en de zege over de streep trok.