Eerste werkdag Jeroen Verhoeven bij Ajax

09-07-10 Training 0074_600x338Nieuwe doelman Jeroen Verhoeven kreeg het op zijn eerste werkdag bij Ajax flink voor zijn kiezen. Niet alleen moesten de Ajacieden trainen in de stromende regen, keeperstrainer Carlo l’Ami had voor zijn jongens ook een stevige training in petto.

Terwijl de basisspelers van de wedstrijd tegen HZVV binnen trainen, gaan de overige Ajacieden op het trainingsveld er flink tegenaan. De veldspelers worden in twee groepen verdeeld; de ene helft loopt telkens eenparcours van zes minuten, terwijl de andere helft op een klein veld en metkleine doeltjes allerlei wedstrijdvormen doet. Natuurlijk wordt er om de zes minuten gewisseld.
Intussen gaat Carlo l’Ami aan de slag met Maarten Stekelenburg, Kenneth Vermeer, Marco Bizot en, deze vrijdag voor het eerst, Jeroen Verhoeven. L’Ami heeft een gevarieerde en pittige training samengesteld voor zijn keepers.

jeroen verhoeven TrainingZonder ophouden werpen de doelmannen zich in de baan vanschoten die op het doel gelost werden. Helemaal zwaar wordt het als L’Ami de hekjes tevoorschijn haalt. Voorwaarts en zijwaarts, met twee benen en met een, telkens moeten de gele hindernissen bedwongen worden.
Even uitlopen en daar dient de volgende oefening zich alweer aan. Nu moeten de keepers eerst over een hekje springen en daarna redding brengen op een inzet. Helaas verstapt bij deze oefening Marco Bizot zich. Fysiotherapeut Jos Kortekaas spoedt zich naar de jonge doelman, die echter niet verder kan en de training moet staken.

Voor de overige drie keepers is het nog niet gedaan. Er volgt nog een serie oefeningen, die het drietal met overtuiging uitvoert, zo bevestigend dat keepers echte ‘trainingsbeesten’ zijn. Ook opvallend: hoewel alledrie knokkend om dezelfde plek, namelijk die onder de lat in Ajax 1, gaan de keepers zeer collegiaal met elkaar om. Ook deze training zijn er weer volop onderlinge aanmoedigingen, aanwijzingen en complimenten. jeroen verhoeven Training
Als de keepers, zoals gewoonlijk als laatste, van het veld gaan wisselen ze met elkaar en met hun trainer ‘high fives’ uit. Moe maar voldaan wringen ze in de dug-outs hun doorweekte spullen uit. Voor Jeroen Verhoeven een goed begin van zijn nieuwe baan bij Ajax.

Bron: Ajax.nl