Column ‘Vergeten’ Voetbalhelden: Jeroen Verhoeven

VOLENDAM | Elke week hebben we een column over een al dan niet ‘vergeten’ voetbalheld; een speler van AZ, Ajax, Telstar, HFC Haarlem of FC Volendam.

Vandaag: Jeroen Verhoeven, oud-keeper van Volendam en Ajax.

jeroen verhoeven spartak-ajax0
Een rood aangelopen, iets te bol, gezicht. Een buikje onder het te strakke keepersshirt. Dat is Jeroen Verhoeven. Tegenwoordig tweede keeper bij FC Utrecht, maar cultheld geworden bij FC Volendam waar hij van 2002 tot en met 2009 onder de lat stond.

Cultheld omdat hij -in een voetbalwereld waarin het fysieke gestel van de voetballer steeds belangrijker wordt- duidelijk te kampen heeft met overgewicht. Held wellicht ook van al die dikke jongetjes in Nederland die zien dat één van hen het heeft geschopt tot keeper in de eredivisie. Want wat is het leven zonder hoop?
Zelf zei Verhoeven ooit eens over zijn postuur: “Ik leef als een topsporter, train zeven dagen keer per week, speel een wedstrijd en let nauwkeurig op mijn lichaam. Denk maar niet dat ik een vaste klant bij de snackbar ben. Ik ben altijd bezig met afvallen, dat is nooit anders geweest.” Dat zal vast zo zijn, maar ja, het vooroordeel is hardnekkig en het volk immer kritisch.

Jeroen Verhoeven werd in 1980 geboren in Naarden en begon zijn carrière in Bussum. Daar kreeg hij al als bijnaam ‘De beer uit Bussum’. Na de jeugdopleiding van Ajax en een paar jaar RKC kwam hij bij FC Volendam terecht dat net weer eens naar de eredivisie was gepromoveerd. Hij kwam er bekend te staan als ‘De ham van Volendam’.

In de seizoenen die daarop volgden, speelde Verhoeven steeds vaker en groeide uit tot een vaste waarde en publiekslieveling. De club deed z’n naam als Heen-en-Weer eer aan, maar ook in de seizoenen in de eredivisie liet de keeper een goede indruk achter. Zo speelde Verhoeven zich opnieuw in de kijker bij Ajax. Opmerkelijk, want in Amsterdam konden ze in de wedstrijden tussen Ajax en Volendam niet stoppen met lachen om Verhoeven. Het ‘oooooooh pizza’ was niet van de lucht.

jeroen aan de Toss Ajax 2
Wat Verhoeven overigens ook geliefd maakt, is dat hij bescheiden is en zelfspot heeft, zeldzame eigenschappen onder voetballers. Verhoeven twittert en zit op facebook, maar nimmer zul je foto’s van hem zien waarop hij omringd is door rappers of champagne drinkt met halfnaakte modellen. Jeroen Verhoeven is bovenal zichzelf, en daarom is hij een held.

Mark van Wonderen

Bron: RTVNH Sport

Column ‘Vergeten’ Voetbalhelden: Jeroen Verhoeven

Jeroen Verhoeven

Welkom op de site van doelman Jeroen Verhoeven Van harte welkom op mijn website.Op deze website kan je van alles over mij te weten komen. Zo kun je bijvoorbeeld mijn biografie en nieuwsberichten lezen, maar er is ook een historisch overzicht te vinden.Ik vind het ook erg leuk om te lezen wat je van de website vindt. Deze website heb ik zelf ontworpen en zal ik ook onderhouden.

2 thoughts on “Column ‘Vergeten’ Voetbalhelden: Jeroen Verhoeven

 • 16/05/2015 at 16:38
  Permalink

  Van een imago kom je moeilijk af, het publiek neemt het over.
  wat mij vooral opvalt als ik mensen spreek over Jeroen Verhoeven ( hij woont bij mij in het dorp) is het feit dat iedereen dan zegt “hij is helemaal niet zo dik”

  Reply
 • 17/05/2015 at 11:13
  Permalink

  Jeroen, als keeper ben je voor een FC Utrechtfan als ik, een echte en betrouwbare held. Als mens link je op de meeste van mijn vrienden: betrouwbaar en rustig, altijd op zoek naar kwaliteit. Dat zie ik terug in je website. Mensen als jij zie ik nooit bij mij in de praktijk, gewoon omdat je van nature in evenwicht bent. Wij als supporters zijn gek op je.

  Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.