ASV De Dijk – JVC Cuijk

De Dijk won in de Derde Divisie met 4-1 van JVC Cuijk en neemt daarmee op schitterende wijze afscheid van 2016.

Het team van trainer Jochem Twisker heeft een ruime voorsprong op de concurrentie en spits Dennis Kaars kwam natuurlijk weer tot scoren.

De Dijk liet wederom goed spel zien. Wel werd het na een kwartier onverdiend 0-1. Vijf minuten later kon Dennis Kaars de gelijkmaker onhoudbaar achter de doelman knallen. De thuisploeg bleef daarna in de aanval, echter er kwamen weinig grote kansen in het eerste bedrijf. Nabil el Gourari scoorde wel, echter de arbiter keurde hem af wegens buitenspel. En een hard schot van Maarten Woudenberg werd door de doelman nog knap overgetikt.

In de tweede helft bleef De Dijk dominant en werd het een rustige middag voor de doelman Jeroen Verhoeven. Na bijna een uur spelen kon Chakib Tayeb na goed voorbereidend werk van Achmed Ahahaoui zijn team op voorsprong zetten. Vrijwel direct daarna knalde El Gourari nog op de lat. Na een fout achterin bij Cuijk kon Ahahaoui 3-1 scoren. Vijf minuten voor tijd kon Harry Zwarthoed de laatste officiële treffer van 2016 scoren. Kaars verzuimde vlak voor tijd nog een goede kans te benutten.

ASV De Dijk kan met een uitstekend gevoel de winterstop ingaan. Het team van trainer Jochem Twisker zit als collectief goed in elkaar en de voorsprong op de concurrenten is groot.

De eerste tegenstander in 2017 wordt OFC, maar eerst even twee weken waarin hele andere zaken centraal staan.

Verslag: Bert van Galen