VOORBESCHOUWING: FC Groningen – FC Utrecht

In de eerste competitie-uitwedstrijd van het kalenderjaar 2015 neemt FC Utrecht het op tegen FC Groningen. Trainer/coach Robby Alflen van de equipe uit de Domstad ziet uit naar het treffen in Euroborg. FCUtrecht.nl blikte met Alflen vooruit op de wedstrijd in Groningen.

“De jongens hebben genoten van het midweekse oefenduel met Borussia Dortmund en er een goed gevoel aan overgehouden”, zegt Alflen over de vriendschappelijke wedstrijd tegen de Duitse Champions League-ploeg, die woensdagavond met het kleinste verschil werd verloren door de Utrechters (0-1).

Blessure Heerings valt mee
Het had er veel van weg dat Kai Heerings in het treffen met de Duitsers een ernstige blessure had opgelopen, maar uit onderzoek bleek de schade gelukkig erg mee te vallen. “Hij heeft vandaag al meters gemaakt op de loopband. Het gaat erg snel. Misschien kan Kai er komend weekend zelfs al weer bij zijn”, aldus een opgeluchte Alflen. “Het was prettig om tegen een topploeg als Borussia Dortmund eens spelers goede wedstrijdminuten te kunnen geven, die niet altijd tot de basisploeg behoren.”

‘Wat meer geduld’
“FC Groningen is halverwege het seizoen overgestapt van een 4-3-3-systeem naar een 4-4-2-speelwijze”, weet Alflen. “En ze beschikken over wat gevaarlijke jongens. De Leeuw, Chery, Rusnak, Antonia met z’n snelheid. Het wordt een moeilijk potje, maar geen onmogelijke opgave”, stelt de Utrechtse oefenmeester, die zijn ploeg dit seizoen in uitduels al geregeld de volle winst zag pakken. “We proberen uit en thuis hetzelfde te spelen”, zegt Alflen. “Wat dat betreft is er niet echt een verschil. Al is het wel zo dat je in uitwedstrijden van nature wat meer geduld opbrengt. Dan is het wat eenvoudiger om in te zakken.”

Kansen blijven creëren
Maar dat het daarmee te maken heeft dat FC Utrecht op eigen veld meer puntverlies leed dan het lief was, dat bestrijdt Alflen. “Het gaat om het creëren van kansen. Dat gaat goed. De ene keer heb je wat geluk; twee van de drie goals in de 0-3 uitzege op AZ maken we via de binnenkant van de paal. De andere keer zit het tegen; wij raken tegen sc Heerenveen de paal, zonder resultaat. En zij schieten de bal via de binnenkant van de paal binnen. Het voornaamste is dat je kansen blijft krijgen. Is dat het geval, dan gaat de beloning volgen.”

VOORBESCHOUWING: FC Groningen – FC Utrecht

Jeroen Verhoeven

Welkom op de site van doelman Jeroen Verhoeven Van harte welkom op mijn website.Op deze website kan je van alles over mij te weten komen. Zo kun je bijvoorbeeld mijn biografie en nieuwsberichten lezen, maar er is ook een historisch overzicht te vinden.Ik vind het ook erg leuk om te lezen wat je van de website vindt. Deze website heb ik zelf ontworpen en zal ik ook onderhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.