Voorbeschouwing AZ Alkmaar – FC Utrecht

2013-04-12 Jeroen Verhoeven op de training1FC Utrecht neemt het zondagmiddag in Alkmaar op tegen AZ. De laatste winst van FC Utrecht was nog in de voormalige Alkmaarderhout in 2006. Sindsdien is AZ zes wedstrijden op rij ongeslagen tegen FC Utrecht. Een blik op de ranglijst leert dat FC Utrecht stevig op de zesde plaats staat en dat bekerfinalist AZ in de onderste regionen terug te vinden is op plaats veertien.
“AZ staat veel te laag voor het voetbal dat ze laten zien”, zegt trainer Jan Wouters stellig. Hij ziet de parallel tussen het AZ van nu en FC Utrecht in het vorige seizoen. “Net als wij is AZ afgelopen jaar veel spelers kwijtgeraakt. Zij wisselen goede met mindere wedstrijden af. En al speelt de ploeg goed, dan krijgt het niet altijd de beloning van de drie punten. Dan zak je af en moet je er alles aandoen om uit de gevarenzone te blijven.”

Jubileum
Een makkelijke wedstrijd zal het niet worden, verwacht Wouters. “AZ heeft de punten hard nodig gezien hun stand op de ranglijst. AZ-trainer Verbeek speelt zijn eigen spel, net als wij dat het hele seizoen al doen. AZ speelt thuis en zal vol op de aanval gaan”, meent de Utrechtse trainer die bij winst een jubileum kan vieren. Neemt FC Utrecht de volle drie punten mee naar Utrecht, dan is dat de vijftigste winst van trainer Jan Wouters in de Eredivisie.

Blessures
Wouters kan net als afgelopen week nog geen beroep doen op Adam Sarota en Yoshiaki Takagi die beiden van hun blessures herstellen in hun vaderland. Ook Marcus Nilsson en Bob Schepers zijn nog niet hersteld van hun rugblessures. Doelman Robbin Ruiter (lies) en Cedric van der Gun (knie) zijn twijfelgevallen voor het duel tegen de Alkmaarders.

Geen risico’s
“Wij zitten nu in een fase waarin we geen risico’s hoeven en willen nemen”, vertelt Wouters. “Als we nu twijfels hebben over de fitheid van spelers met kleine blessures, dan nemen we geen risico. We zijn zeker van de play-offs, dus voor die finales willen we iedereen fit houden. Nu hebben we de luxe dat we naar de lange termijn kunnen kijken. Ook met het oog op volgend seizoen willen we spelers een kans geven, waarvan we verwachten dat zij volgend seizoen kunnen gaan spelen. We hebben afgelopen seizoen al gezien hoe belangrijk het is als jonge spelers nu al speelminuten krijgen. Het uitgangspunt blijft altijd dat we altijd voor de winst spelen en de punten blijven pakken”, benadrukt Wouters

Tekst: FCutrecht.nl
Foto’s: FCUphoto

Jeroen Verhoeven

Welkom op de site van doelman Jeroen Verhoeven Van harte welkom op mijn website.Op deze website kan je van alles over mij te weten komen. Zo kun je bijvoorbeeld mijn biografie en nieuwsberichten lezen, maar er is ook een historisch overzicht te vinden.Ik vind het ook erg leuk om te lezen wat je van de website vindt. Deze website heb ik zelf ontworpen en zal ik ook onderhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.