Trainingskamp Portugal Almuncil Dag 5

jeroen verhoeven 2013-01-10 Trainingskamp Porutgal Jeroen Speelt de bal inIn de zon van Almancil trainde de selectie vanochtend met een bijna compleet team. Alleen Tommy Oar en Anouar Kali ontbraken op de training. Oar werd behandeld aan zijn hamstring en Kali had wat last aan de onderkant van zijn rechtervoet. Ook Kali bracht de ochtend door op de massagetafel.

De selectie werd verdeeld in twee elftallen die een onderling duel speelden. De partijen duurden ruim een uur, verdeeld over drie helften. De wedstrijd stond onder leiding van teammanager Ton de Kruijk, die de wedstrijd volledig onder controle had. De onderlinge duels werden fel aangegaan. De keepers Robbin Ruiter en Jeroen Verhoeven waren constant bezig om hun teams te coachen en de spelers neer te zetten op hun posities.

Kracht
Vooral Alexander Gerndt werd vaak gezocht met slimme steekballen. Gerndt liep met zijn snelheid rap bij zijn verdedigers weg. Er werd slechts één keer gescoord. Dat had niet te maken met de zwakte van de aanval, maar juist met de kracht van beide verdedigende blokken. Aan beide zijden stond de verdediging als een huis. Ook de doelmannen keepten sterk.

De training eindigde met enkele rek- en strekoefeningen op de rand van de middencirkel. Daarna gingen de spelers naar het hotel terug om te lunchen en te rusten. Leon de Kogel was weer helemaal terug, nadat hij twee dagen ziek was. “Ik weet niet wat ik had, maar ik voelde me echt beroerd”, zei de aanvaller. “Maar nu ben ik weer beter en is het heerlijk om te trainen. Het gaat er fanatiek aan toe en dat is echt goed om te zien. Dat biedt perspectief voor de tweede helft van de competitie. Ik zie hoe goed iedereen is, dus het wordt hard werken voor een plek in het elftal”, zei de aanvaller die voor de winterstop driemaal scoorde in evenveel duels.

Krachthonk
Na de rustperiode om het lichaam te laten herstellen, vond de middagtraining plaats in het krachthonk van het resort. Daar waren Tommy Oar en Anouar Kali ook weer bij. Bovendien sloten ook dokter Niels Wijne, fysiotherapeut Mark Reekers en teammanager Ton de Kruijk zich aan bij de groep. Ook zij gingen spinnen of ‘hingen’ aan de gewichten. Edouard Duplan was nadrukkelijk bezig om zijn knieën sterker te maken door specifieke oefeningen te doen. “Het gaat heel goed met mijn knie”, vertelde de Fransman. “Ik heb totaal geen last meer, maar dit trainingskamp is een flinke belasting voor het lichaam. Daarom training ik hier in de fitnessruimte even extra voor mijn knie. Na de blessure die ik voor de winterstop had, kan dit geen kwaad.”

Verjaardag
Tijdens het diner werd gezongen voor algemeen directeur Wilco van Schaik. Hij viert op het trainingskamp zijn 46ste verjaardag. Van Schaik en Edwin de Kruijff, hoofd spelerszaken a.i., zijn op het trainingskamp aanwezig om te spreken met alle spelers en leden van de technische en medische staf. Dit zijn geen contractbesprekingen, maar meer voortgangsgesprekken. Hier krijgen de spelers en stafleden gelegenheid om te vertellen over hun ervaringen bij de club en binnen het team.

Oefenwedstrijd
Zaterdag staat de tweede en laatste oefenwedstrijd op het programma. Dan is Hannover 96 uit de Duitse Bundesliga de tegenstander. De wedstrijd begint om 15:30 uur lokale tijd, 16:30 uur Nederlandse tijd. De wedstrijd is te volgen via Twitter: @fcutrecht. FC Utrecht.TV maakt een samenvatting van het duel en spreekt na afloop met de hoofdrolspelers.

Jeroen Verhoeven

Welkom op de site van doelman Jeroen Verhoeven Van harte welkom op mijn website.Op deze website kan je van alles over mij te weten komen. Zo kun je bijvoorbeeld mijn biografie en nieuwsberichten lezen, maar er is ook een historisch overzicht te vinden.Ik vind het ook erg leuk om te lezen wat je van de website vindt. Deze website heb ik zelf ontworpen en zal ik ook onderhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.