Heracles pas in slotfase naast FC Volendam

jeroen verhoevenFC Volendam heeft opnieuw twee dure punten verloren in de strijd tegen degradatie. De ploeg van Frans Adelaar leek op bezoek bij Heracles Almelo op weg naar de winst, maar in de 88e minuut ging het fout: 1-1.

FC Volendam was zaterdag dicht bij een zege op Heracles Almelo. Invaller Melvin Platje, alweer hij, zette de gasten na rust tegen de verhouding in op voorsprong, maar Jan Wuytens redde vlak voor tijd met een fraai schot een punt voor Heracles. De thuisclub had het niet zo ver hoeven laten komen als het een van de vele kansen die het kreeg had benut.

De eerste helft vond FC Volendam het allemaal prima wat Heracles probeerde. De bezoekers namen een afwachtende houding net buiten hun eigen strafschopgebied aan en loerden met Rowin van Zaanen en Gerson Sheotahul op de counter. Topschutter Jack Tuyp begon op de bank, nadat hij in de dagen voor het duel kampte met hamstringklachten. Na ruim een half uur kwam de spits alsnog in het veld.

Heracles kreeg al na vier minuten een goede kans, toen Everton slim wegdraaide en hard uithaalde. Doelman Jeroen Verhoeven had moeite met de inzet, maar redde in twee pogingen. Daarna gebeurde er lange tijd niets. Heracles domineerde, maar was niet in staat kansen te creëren.

Pas na een half uur werd de thuisclub opnieuw dreigend. De mee opgekomen Wuytens bracht de bal bij de tweede paal, waar Darl Douglas naast kopte. Willy Overtoom was kort daarop ook dreigend, maar zijn inzet draaide net voorlangs.

Bij het begin van de tweede helft was Heracles opnieuw dicht bij een goal. Overtoom schatte een steekpass van Douglas op waarde, maar vond Verhoeven op zijn weg. Daarna misten Everton, Kwame Quansah, Wuytens en Van den Bergh (tweemaal) in kansrijke positie.

Volendam kon het tempo van de thuisclub niet bijhouden en kwam nog zelden over de middellijn. De eerste de beste keer dat de gasten wel serieus in de buurt van het Almelose doel kwamen, was het direct raak. Invaller en goudhaantje Platje krulde de bal, na een goede loopactie, prachtig in de lange hoek.

Heracles ging verwoed op zoek naar de gelijkmaker, maar vond steeds Verhoeven op zijn weg. Totdat Wuytens twee minuten voor tijd op de rand van het strafschopgebied kon kappen en draaien en de keeper met een geplaatst schot in de kruising te slim af was.