Eerste training AFC Ajax na derde ster

jeroen verhoeven washingtonAjax trainde vrijdag voor het eerst sinds het kampioenschap. Na een aantal dagen van huldigingen en feesten werd de training op een bijzondere plek hervat. In het Robert F. Kennedy Memorial Stadium in Washington DC werkte het team van Frank de Boer de eerste training op Amerikaanse bodem af. Dario Cvitanich was trefzeker in het stadion van DC United. Ook Toby Alderweireld oogde scherp.
De scherpte van Alderweireld had een reden. Na de oefentrip in de Verenigde Staten staat er voor de Belg nog een belangrijk duel op het programma. Met België treft hij Turkije in de EK-kwalificatie. ,,Die wedstrijd is heel belangrijk. We moeten een goed resultaat behalen om uitzicht op het EK te houden. Daarom ben ik erg blij dat we na het behalen van het kampioenschap nog twee wedstrijden met Ajax spelen. Dat houdt me scherp. Bovendien kan ik daardoor ook gewoon blijven trainen. Dat is een stuk prettiger dan wanneer ik anderhalve week voor mezelf had moeten trainen.”

Alderweireld voelde na afloop wel dat hij een aantal dagen niet getraind had. ,,Maar het was niet zo’n gevoel als tijdens de voorbereiding. Dan sta je in alle opzichten aan het begin, ook gevoelsmatig. Nu merk je gewoon dat je een aantal dagen vrij bent geweest. We hebben het kampioenschap goed gevierd met elkaar. Daarnaast is de druk van het seizoen er natuurlijk vanaf. Dat merk je heel sterk.”

jeroen verhoeven in washingtonIn de dug-out van het RFK Stadium denkt de Belgisch international nog eens terug aan afgelopen zondag toen hij de schaal mocht vasthouden. ,,We hebben een geweldig feest gehad. Echt onvergetelijk. Heel veel mensen hebben me gefeliciteerd met het kampioenschap van Ajax.” Tussen de Nederlandse en Belgische gelukwensen zodat echter één groot verschil, zo merkte Alderweireld. ,,In België zeiden ze er allemaal: leuk dat je kampioen bent geworden, maar er komt nog een heel belangrijke wedstrijd tegen Turkije. Daaraan kun je zien hoezeer die wedstrijd in België leeft.” Het is een mooie gedachte dat Alderweireld tijdens de oefenwedstrijden tegen DC United (zondag) en Portland Timbers (woensdag) dus wel iets wil laten zien.

Tekst en foto’s: Ajax.nl

Jeroen Verhoeven

Welkom op de site van doelman Jeroen Verhoeven Van harte welkom op mijn website.Op deze website kan je van alles over mij te weten komen. Zo kun je bijvoorbeeld mijn biografie en nieuwsberichten lezen, maar er is ook een historisch overzicht te vinden.Ik vind het ook erg leuk om te lezen wat je van de website vindt. Deze website heb ik zelf ontworpen en zal ik ook onderhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.