Voorbeschouwing: Jong AZ Alkmaar – Jong FC Utrecht

Voorbeschouwing: Jong AZ Alkmaar - Jong FC Utrecht Jeroen VerhoevenJong FC Utrecht gaat vanavond op bezoek bij Jong AZ. In Jong AZ treft de beloftenploeg de nummer vier van de ranglijst. Jong FC Utrecht is terug te vinden op negende plaats. Trainer Ab Plugboer blikt terug op de afgelopen wedstrijden en vooruit op de tegenstander.

Afgelopen wedstrijden
De laatste competitiewedstrijd van Jong FC Utrecht dateert van twee weken geleden. Hierin was op Sportcomplex Zoudenbalch Jong RKC Waalwijk de tegenstander. Het duel ging met 2-0 verloren. “RKC was één van onze minste wedstrijden na de winterstop. Voetballend was het erg onrustig en slordig, waardoor het een wedstrijd werd met veel omschakelmomenten. Hierdoor konden we geen controle over de wedstrijd krijgen. RKC was de gelukkige winnaar, want over de gehele wedstrijd hebben wij wel meer kansen gecreëerd. Een individuele fout en een spelhervatting hebben ons helaas de das omgedaan.”

De beloftenploeg speelde vorige week maandag een oefenduel om een speelvrije dag in de wedstrijdkalender op te vullen. Hierin was Jong PEC Zwolle de tegenstander. In tegenstelling tot Jong FC Utrecht komt Jong PEC Zwolle uit in de andere beloftencompetitie. In deze competitie bezet het een keurige vijfde plaats op slechts vijf punten van de koploper. “De wedstrijd eindigde in 0-0, maar beide ploegen speelden vanuit goede intenties met aanvallend, naar voren gericht voetbal. Het was een open wedstrijd met veel kansen over en weer, echter het rendement uit de kansen was te laag van onze kant. We vergaten onszelf te belonen. Desondanks ben ik tevreden over het vertoonde spel. Jong PEC Zwolle speelde met een aantal spelers uit het eerste elftal en wij met ons eigen beloftenteam, dus ik kan leven met het resultaat.”

Trainingsweek
Jong FC Utrecht heeft deze week gericht kunnen trainen. “We hebben ons met name gericht op het positiespel in aanvallend opzicht. Het is namelijk van belang dat als we vooruit spelen we de juiste keuzes gaan maken om zo het rendement uit de gecreëerde kansen te verhogen. Tevens hebben we getraind op het aansluiten van de linies. Dit met als doel om snel druk te kunnen zetten zodra wij de bal verliezen.”

Jong AZ
Eerder dit seizoen speelde Jong FC Utrecht op eigen veld met 2-2 gelijk tegen de Alkmaarders. “Destijds was de wedstrijd aardig in balans. Jong AZ trad aan met de nodige spelers uit de eerste selectie. De wedstrijd kon beide kanten op. Jong AZ is een goed voetballende ploeg. Beide teams willen dominant voetballen. Het belooft een open duel te worden.”

Wedstrijdselectie
Op Thijs van Hofwegen na beschikt trainer Ab Plugboer over een wedstrijdfitte selectie.

Het duel met Jong AZ wordt gespeeld op Sportcomplex ’t Lood in Alkmaar. Het duel begint om 18.30 uur en is vrij toegankelijk voor publiek.

Voorbeschouwing: Jong AZ Alkmaar – Jong FC Utrecht

Jeroen Verhoeven

Welkom op de site van doelman Jeroen Verhoeven Van harte welkom op mijn website.Op deze website kan je van alles over mij te weten komen. Zo kun je bijvoorbeeld mijn biografie en nieuwsberichten lezen, maar er is ook een historisch overzicht te vinden.Ik vind het ook erg leuk om te lezen wat je van de website vindt. Deze website heb ik zelf ontworpen en zal ik ook onderhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.