Video en wedstrijdverslag: ASV De Dijk – AFC Ajax (0-3) 1-4

De Dijk heeft de KNVB beker met opgeheven hoofd kunnen verlaten. De ploeg van trainer Jochem Twisker was na een half uur (0-3) al uitgespeeld tegen Ajax, maar voorkwam een grote afstraffing. In het Kras stadion in Volendam werd het uiteindelijk 1-4 voor de eredivisionist.

De eerste kans was na drie minuten spelen voor Ajax. Kasper Dolberg raakte de bal echter verkeerd en zag zijn schot ver over gaan. De Dijk liet zich na ruim vijf  minuten brutaal zien. Chakib Tayeb schoot na een afgeslagen corner maar net voorlangs het doel van Kostas Lamprou. De Dijk leek het eerste kwartier zonder kleerscheuren door te komen, maar in de vijftiende minuut was het raak voor Ajax. Frenkie de Jong was ongrijpbaar voor de verdediging van De Dijk en de middenvelder liet Jeroen Verhoeven met een geplaatst schot kansloos.

Ajax sprong in de eerste helft effectief met de kansen om en tien minuten na de openingsgoal was het 0-2. Frenkie de Jong bediende Siem de Jong met een mooie steekpass en de middenvelder van Ajax stiftte de bal knap over Jeroen Verhoeven heen. Na ruim een half uur was het al 0-3. Siem de Jong tikte een op maat gegeven voorzet van Carel Eiting van dichtbij binnen.

De Dijk had in het vervolg van de eerste helft geluk dat schoten van Vaclav Cerny en Kasper Dolberg naast en over gingen. Toch kreeg de thuisploeg in de extra tijd van de eerste helft wel een kans op de 1-3. Invaller Adham El Idrissi schoot uit een moeilijke hoek echter op de vuisten van Lamprou.

Na de rust kwam Ajax meteen scherp uit de kleedkamer en was het na nog geen minuut spelen 0-4. Cerny was vanaf rechts trefzeker door via het been van Jeroen Verhoeven en de onderkant van de lat raak te schieten. Vijf minuten na de treffer van Cerny deed De Dijk wat terug. Nabil El Gourari kopte een corner van Tayeb knap tegendraads binnen. Daarmee was de eer in ieder geval gered voor de tweededivisionist.

Nadat bij De Dijk Jack Tuijp gewisseld werd en Vaclav Cerny aan de kant van Ajax geblesseerd het veld moest verlaten, was Luis Orejuela dichtbij de 1-5. De rechtsback had pech dat hij de buitenkant van de paal raakte. Aan de andere kant konden Tim Ruder en El Idrissi niet profiteren van een fout achterin bij Ajax. Ruim een kwartier voor tijd was het opnieuw Orejuela die de paal raakte en in de rebound wist ook Dolberg het net niet te vinden.

Het lukte Ajax niet om de score verder op te voeren. Ook Justin Kluivert wist een open kans niet te verzilveren. De jonge buitenspeler stuitte op Jeroen Verhoeven. Ajax wist niet meer te scoren en zo bleef de 1-4 stand tot het laatste fluitsignaal op het scorebord staan.

Voor doelpuntenmaker Nabil El Gourari was het ondanks de nederlaag een mooie avond. “Dit doelpunt was misschien wel het mooiste moment van mijn carrière. Helaas zat er verder niets meer in. Het eerste kwartier ging het nog wel goed, maar daarna vielen de goals te snel. Ondanks de nederlaag hebben we natuurlijk wel genoten van de wedstrijd. Het was een hele leuke ervaring.”

Bron: Amsterdamsche Voetbal

Wil je ons helpen met onze Sociale en Maatschappelijke onderneming indoorspeeltuin Plezier te starten?

Alle ideeën en suggesties zijn meer dan welkom!!!