RKVV Westlandia – ASV De Dijk (2-3) 3-4

ASV De Dijk blijft het schitterend doen in de Derde Divisie.

ASV De Dijk heeft voor de vijfde keer op rij een overwinning in de derde divisie weten te boeken. De ploeg van Jochem Twisker won met 3-4 de zware uitwedstrijd tegen Westlandia. De ploeg uit Naaldwijk troefde De Dijk vorig seizoen nog af in de strijd om de titel.

Dennis Kaars die ondertussen landelijk bekendheid begint te krijgen met zijn enorme aantal goals. Hij scoorde zondag drie keer en bracht zijn totaal daarmee op twaalf. De andere uitblinker was doelman Jeroen Verhoeven die met een aantal schitterende reddingen zijn team aan de overwinning hielp.

Verhoeven: “Ik ben blij dat ik mijn waarde heb kunnen tonen voor het team. Daar sta je natuurlijk ook voor. In zo’n slotfase weet je dat je het druk kan gaat krijgen. Westlandia gaat opportunistischer spelen en wij gaan automatisch wat achteruit lopen.”

rkvv-westlandia-asv-de-dijk-2-3-3-4-jeroen-verhoeven3

Het was een waar spektakel in Naaldwijk. Na een kwartier spelen waren er al drie goals gevallen. De thuisploeg opende voor veel publiek sterk en kwam na zes minuten op voorsprong via Patrick Batist , maar binnen zes minuten was de opgelopen achterstand hersteld toen Chakib Tayeb een prachtige actie maakte en de bal bij Kaars kwam die heel rustig scoorde.  Lang konden de Amsterdammers niet genieten van die gelijkmaker. Na een kwartier kon Arjan Basic de 2-1 op het scorebord brengen.

Nadat Kaars nog een bal over doelman Leerdam heen stiftte was het na een half uur wel weer raak voor de spits. In twee instanties wist hij Leerdam te kloppen (2-2). De doelpunten waren echter nog steeds niet op voor de eerste helft. Na een snel genomen vrije trap, waar de defensie van Westlandia niet attent op reageerde, was het Ruder die de Amsterdammers voor het eerst op voorsprong zette: 2-3.

rkvv-westlandia-asv-de-dijk-2-3-3-4-jeroen-verhoeven2

De tweede helft was het aanzien ook meer dan waard. Het niveau van beide teams was zeer hoog. Ondanks de warmte werd er volop inzet en klasse getoond.
Remon van Bochoven van Westlandia kreeg een enorme kans in de eerste minuut na rust en drie minuten later was het wel raak. Batist zorgde met zijn tweede van de middag voor de 3-3.

Het leek een herhaling van de eerste helft te worden want na 54 minuten was het al weer 3-4. Tayeb stond wederom aan de basis van een treffer van Kaars. Na een mooie passeerbeweging wist hij de bal met de juiste snelheid bij Kaars te krijgen die vervolgens vakkundig zijn twaalfde treffer van het seizoen maakte.

Goals vielen er in het laatste half uur niet meer en dan was met name te danken aan doelman Jeroen Verhoeven. Met een paar fabelachtige reddingen zorgde hij er voor dat De Dijk haar vijfde zege op rij wist te boeken.
Verhoeven: “We zijn vandaag als team heel goed blijven spelen. Als we dit soort wedstrijden dan ook nog eens gaan winnen, dan is er veel mogelijk. Maar laten we wel realistisch blijven. We hebben tenslotte pas vijf wedstrijden gespeeld.”

rkvv-westlandia-asv-de-dijk-2-3-3-4-jeroen-verhoeven1

ASV De Dijk heeft nu uit vijf duels vijftien punten en staat nog steeds met concurrent Be Quick 1887 aan kop van de Derde Divisie.

Trainer Jochem Twisker zal ongetwijfeld tevreden zijn maar ook er voor waken dat zijn spelers realist moeten blijven. ‘Iedere wedstrijd is weer een finale, alleen het voelt natuurlijk wel super om zo sterk aan de competitie te beginnen’.

ASV De Dijk speelt zondag 18/9 thuis tegen middenmoter Dongen. Dat is een tegenstander die zeer defensief kan spelen.

Twisker en zijn manschappen moeten in staat zijn om opnieuw de volle winst te pakken.

Foto’s:  H.Oedekerk