ASV De Dijk – OFC (2-0) 4-1 + Samenvatting

De Dijk wint opnieuw van OFC

ASV De Dijk gaat na twee duels aan kop in de Derde Divisie. De derby tegen OFC werd met 4-1 gewonnen. En deze eindstand was een domper voor OFC dat zeker niet de mindere was. Vooraf was er regen en nog eens regen. En dat was heel jammer want anders waren er veel meer toeschouwers komen opdagen. Uiteindelijk waren er rond de 500 bezoekers present en die kregen daar zeker geen spijt van. Vooraf was er een minuut stilte. Piet de Vries, in de jaren tachtig een zeer krachtig en bekwaam van Schellingwoude werd met een minuut stilte herdacht. De Vries stierf begin deze maand op 86-jarige leeftijd.

Beide teams begonnen zeer afwachtend, en er waren wonderlijk genoeg toch al drie blessure behandelingen. Na een kwartier kreeg Nabil El Gourari de eerste kans van de wedstrijd echter OFC doelman Danny Been stopte de bal. Twee minuten later kon Tim Ruder de openingstreffer maken. OFC werkte daarna hard om terug te komen. Rachid el Yaghmouri kwam oog in oog te staan met doelman Jeroen Verhoeven. Die was net iets sneller en voorkwam de gelijkmaker.
De oud Ajax doelman liet in de gehele wedstrijd een zeer sterke indruk achter en brengt achterin met zijn grote ervaring veel rust. Opmerkelijk waren ook zijn verre uittrappen die zeker nog voor gevaar gaan zorgen.

Na een goede samenwerking met el Gourari kon Achmed Ahahaoui 2-0 scoren. In de tweede helft werkte OFC heel hard om terug te komen. Het bleef daardoor een aantrekkelijk duel. Verhoeven en zijn achterhoede gaven achterin weinig kansen weg.
Trainer Jochem Twisker ergerde zich langs de kant zichtbaar er aan dat het maar niet lukte om het offensief van OFC te breken. Door Yousef El Baouchi werd het 2-1 en ging OFC weer geloven in een goed resultaat. Aan beide kanten waren de wissels op en maakte het publiek zich op voor een spannende slotfase. Na een goede solo kon Dennis Kaars onverwacht 3-1 scoren en was het duel gespeeld. Het werd zelfs nog 4-1 en opnieuw was Kaars de schutter, met dank aan Kevin Westmaas die het voorbereidende werk had gedaan. Kaars kon genieten, voor deze klasse spits is het alweer de vijfde competitie treffer in twee duels. Na afloop had OFC er terecht de pest in. Het team van trainer Imdat Ilguy had zeker recht gehad op een punt. Voor beide ploegen ziet de toekomst in de Derde Divisie er zeer positief uit. Beide teams bulken van het talent en gaan zeker een rol van betekenis spelen dit seizoen.