ASV De Dijk – Jong FC Den Bosch (1-0) 3 – 0

AMSTERDAM | Koploper ASV De Dijk blijft maar winnen in de derde divisie zondag!
ASV De Dijk versloeg Jong Fc Den Bosch met 3-0 en blijft zeer overtuigend aan kop staan.

Spits Dennis Kaars stond in de basis en was gretig. Hij had een drukke stageweek gehad bij het roemruchte Sparta en als je een landelijke krant mag geloven waren ze daar tevreden over hem. Wordt vervolgd, maar iedere fan van de fusieclub houdt de ontwikkelingen gespannen in de gaten.

Jong Den Bosch kreeg de eerste kans van de wedstrijd echter doelman Jeroen Verhoeven gaf geen krimp. Daarna was er nog een goede kans voor de tegenstander.

In de 23e minuut kon Kaars zijn twintigste treffer van het seizoen maken. Hij knalde vanaf de zijkant van het strafschopgebied de bal onhoudbaar achter de doelman. Na de 1-0 trokken de Amsterdammers het duel meer en meer naar zich toe en doken de bezoekers slechts sporadisch op voor het doel van De Dijk-doelman Jeroen Verhoeven.
Enige minuten voor het rustsignaal kreeg Nabil el Gourari nog een goede kans maar er zat net niet voldoende kracht in zijn schot.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Na tien minuten in de tweede helft kon Achmed Ahahaoui de 2-0 op het scorebord brengen en de wedstrijd leek beslist. Daarna was er nog een kans voor El Gourari maar hij had pech met de afwerking. Enige minuten later was Kaars dicht bij zijn tweede treffer van de wedstrijd. Zijn inzet werd echter geblokt. In de rebound kon Kevin Westmaas wel scoren.
Een kwartier voor tijd kreeg Kaars een publiekswissel en toen werd weer duidelijk hoe populair hij bij de club is. Twisker gaf hem voortijdig rust vanwege alle energie die de stage bij Sparta ongetwijfeld heeft gekost.
Mostapha el Aamrani kwam voor hem in het veld en maakte een goede indruk. Doelman Jeroen Verhoeven werd nog op de proef gesteld en liet wederom zien hoe belangrijk hij is voor het team.
Twisker was na afloop natuurlijk tevreden met de drie punten. Wel was hij terecht van mening dat zijn team in de eerste helft in een te laag tempo speelde. In de tweede helft ging dat wel goed. De Dijk kon weer terugkijken op een prachtige middag.

ASV De Dijk heeft uit dertien wedstrijden 34 punten behaald.

Opstelling ASV De Dijk: Verhoeven, Sabajo, Verschraagen, Wiltenburg, El Aakel, Woudenberg, Westmaas, Ahahaoui, El Gourari, Kaars en Tayeb

Opstelling Jong FC Den Bosch: Sikking, Gosepa, Navarro Keeris, De Louw, Haddouchi, Kersten, Bolsius, Deijl, Jagt, Bouyaghlafen en Pijnenburg