ASV De Dijk – EVV 3 – 2 (1 – 0)

Moeizame winst voor ASV De Dijk!
ASV De Dijk blijft koploper in de derde divisie zondag. Uit zestien wedstrijden werden veertig punten behaald.

ASV De Dijk won in de Derde Divisie met 3-2 van middenmoter EVV. Het was een zwaar bevochten overwinning.

Voor de gasten was het spelrecept vanaf de eerste minuut duidelijk. Tegenhouden en gevaarlijk worden uit de counter. Dat lukte de middenmoter diverse malen, maar het werd De Dijk-doelman Jeroen Verhoeven gedurende de eerste 45 minuten niet echt moeilijk gemaakt.

Aan de andere kant had De Dijk met Harry Zwarthoed, die vorige week al zijn rentree maakte na blessureleed, het in eerste instantie lastig. Zo nam Zwarthoed na elf minuten de bal tevergeefs uit de lucht. Drie minuten later kreeg ook Dennis Kaars een mogelijkheid om de 1-0 op het scorebord te zetten. De topscorer werd in de diepte knap aangespeeld door Nabil el Gourari, maar het schot dat daarop volgde was te zwak om EVV-keeper Michel Vercruysse te passeren.

Toch lukte het Kaars alsnog om voor rust te scoren. De spits was na 41 minuten het eindstation van een vlotte aanval. Met een geplaatst schot in de verre hoek gaf hij Vercruysse – op aangeven van Zwarthoed – het nakijken: 1-0. “We begonnen uitstekend”, zag De Dijk-trainer Jochem Twisker. “We speelden in de eerste helft in een hoog tempo en gaven niks weg. Na rust begonnen we niet goed en hadden we het lastiger, omdat EVV wat hoger druk zette.”

Zeven minuten na rust toonde Jeroen Verhoeven wederom zijn waarde voor De Dijk. De keeper hield EVV met een knappe redding van scoren af, maar na 54 minuten moest hij zich alsnog gewonnen geven. Uit de counter schoot Paul Schroders vol in de kruising. De nummer 14 van de Brabanders scoorde direct daarna wederom uit de tegenstoot: 1-2. “Het waren onnodige tegengoals”, vond Twisker. “Vooral bij de eerste goal stonden we niet helemaal goed op te letten. Hij kon zo naar binnenkomen en uithalen.”

Na afloop was er vreugde, de drie punten waren binnen en verschillende concurrenten hadden punten verspeeld.
ASV De Dijk neemt het zondag 11/12 uit op tegen Magreb ’90.
Met voldoende strijdlust moet ook deze tegenstander verslagen kunnen worden..

Opstelling De Dijk: Verhoeven, Westmaas, Verschraagen, Tol, Woudenberg, Wiltenburg, El Gourari, Ahahaoui, Tayeb, Kaars en Zwarthoed

Opstelling EVV: Vercruysse, Op den Kamp, Geenen, Polman, Simmons, Schröders, Hanssen, Peters, Gielen, Clout en Murataj

Bron: Amsterdamsche voetbal