ASV De Dijk – Westlandia (0-1) 1 – 2

In de Derde Divisie is De Dijk tegen haar eerste nederlaag van 2017 aangelopen. Naaste achtervolger Westlandia won met 1-2 in een wedstrijd die het aankijken meer dan waard was.  Ondanks dat was een gelijkspel verdiend geweest voor de Amsterdammers.

Het team van trainer Jochem Twisker blijft aan kop staan, echter de voorsprong slinkt naar vier punten. Het was druk langs de kant. En dat was terecht want de sterkste teams van deze divisie kwamen tegen elkaar uit.

De Dijk opende te passief. In de zesde minuut was doelman Jeroen Verhoeven kansloos bij een inzet van de uitblinkende Jeroen Spruit. Daarna waren de teams in de eerste helft even sterk al duurde het wel lang voordat de thuisploeg kansen kreeg. Pas in de 34e minuut kon Chakib Tayeb gevaarlijk worden. Vlak voor de rust was er nog een opstootje in het veld echter arbiter Cairo wist de orde snel te herstellen. Spits Dennis Kaars kon in de eerste helft niet zijn stempel op de wedstrijd drukken. Alje Wiltenburg werd in de pauze vervangen door Frank Schilder.

In het tweede bedrijf werd er door beide teams fel gestreden. Doelman Jeroen Verhoeven moest al snel zijn klasse tonen bij een hard schot. Aan de andere kant had Nabil El Gourari pech dat zijn onhoudbare schot op de paal terecht kwam. Na een uur viel de gelijkmaker. Een scherpe vrije trap van Kaars werd door El Gourari hard binnengekopt: 1-1. Westlandia toonde daarna haar kracht en kwam in de slotfase op voorsprong. Twisker besloot Tim Ruder en Mostapha El Aamrani in het veld te brengen voor meer aanvallende kracht. Achmed Ahahaoui toonde veel inzet maar speelde de bal verschillende keren te laat af.

De Dijk ging teleurgesteld van het veld, het was pijnlijk om dit duel te verliezen. Aan de andere kant bleef Twisker natuurlijk realist. Hij wees er terecht op dat zijn team nog altijd een grote voorsprong heeft op de concurrentie en sterk genoeg is om niet meer terrein prijs te geven.

ASV  De Dijk speelt zondag 12 Februari  thuis tegen middenmoter HBS.