V.V. Dongen – ASV De Dijk (1-0) 1-2

In de zondag Derde Divisie heeft De Dijk een belangrijke overwinning geboekt op concurrent Dongen. De Amsterdammers speelden een matige eerste helft en gingen dan ook terecht met een achterstand de kleedkamers in. In de tweede helft toonde De Dijk haar ware aard en zorgden Chakib Tayeb en Dennis Kaars alsnog voor een 1-2 overwinning.

Al in de derde minuut ging het mis bij De Dijk. Na een goede voorzet van Remon Koenen stond Tom Kolkert helemaal vrij om in te tikken: 1-0. Dongen speelde in de eerste helft zeer gegroepeerd en bleek in de omschakeling levensgevaarlijk. De Dijk moest het spel maken, maar wist mondjesmaat door de verdedigende stellingen heen te breken. De beste kansen waren voor de thuisploeg. Remon Koenen was in de eerste helft twee keer dichtbij een treffer, maar een grote achterstand bleef De Dijk bespaard.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld en lieten de bezoekers al vroeg na rust van zich horen. Met een schitterende lob over Dongen-doelman Jordy Zielschot heen zorgde Chakib Tayeb er in de vijftigste minuut voor dat De Dijk weer langszij kwam en twee minuten later schoot Dennis Kaars, na een goede individuele actie, de bal snoeihard in de kruising. Het was voor de spits, die al twee wedstrijden droog stond, alweer zijn dertigste treffer van het seizoen.

De Amsterdammers kregen vervolgens nog voldoende kansen om de score verder uit te bouwen, maar zagen in de lat hun grootste tegenstander. Eerste eindigde een schot van Tayeb op het aluminium en na een goede pass van Mostapha el Aamrani trof ook Kaars de de lat.

In de slotfase kreeg Dongen nog een goede kans op een punt, maar de inzet van Kolkert werd door Robert Verschraagen keurig van de lijn gekopt. De drie punten gingen mee naar Amsterdam en Dongen lijkt uitgeschakeld in de strijd om het kampioenschap. Volgende week speelt De Dijk thuis tegen Westlandia. Mocht de ploeg uit Amsterdam-Noord dat duel winnen, kan het kampioenschap ze bijna niet meer ontgaan.

Klik hier voor de stand, de andere uitslagen en het programma in de zondag Derde Divisie. Het Amsterdamsche Voetbal reisde met De Dijk mee naar Brabant en volgde de koploper op de voet. Dinsdag ziet u een video reportage van deze dag.

Verslag: Jurgen Boegborn (Amsterdamsche Voetbal)