UDI’19/Beter Bed – ASV De Dijk (0-2) 0 – 3

ASV De Dijk boekt fraaie winst en blijft koploper in de Derde Divisie.

In de Derde Divisie heeft De Dijk geen averij opgelopen in Uden tegen UDI’19. Na de zware wedstrijd tegen Vitesse (afgelopen donderdag) wist de ploeg van Jochem Twisker zich prima te herstellen en bleef het dankzij de 0-3 zege ongeslagen. Door dit resultaat blijft het team koploper in de Derde Divisie.

Met de van een schorsing teruggekeerde Nabil el Gourari in de basis (in plaats van Chakib Tayeb), Alje Wiltenburg in plaats van de geblesseerde Tony Tol en Jeroen Verhoeven weer in het doel begon Jochem Twisker dus met nagenoeg dezelfde elf als tegen Vitesse.

Het was Jeroen Verhoeven die in de openingsfase wederom zijn grote klasse door een onhoudbare kopbal toch nog te keren. Aan de ander kant liet Dennis Kaars weer van zich spreken, maar ditmaal vond hij doelman Sander Maas op zijn pad.
Toch was het na iets meer dan tien minuten al raak voor de Amsterdammers. Maas zit mis bij een corner en EL Gourari kan binnen koppen (0-1). Slordigheden in de Udense defensie zorgen er halverwege de eerste helft voor dat ook Dennis Kaars zijn doelpunt weer mee pikt. De 0-2 betekende zijn vijftiende competitietreffer in slechts zeven wedstrijden.

De Dijk komt vervolgens goed weg als UDI’19 na een actie van Anwar Tuithof Wassenberg buiten bereik van Jeroen Verhoeven op de lat zien koppen.

udi19beter-bed-de-dijk-jeroen-verhoeven2

In de tweede helft gebeurde er minder op het veld. Tim Ruder passeerde nog de doelman, echter de bal raakte de lat. Een kwartier voor tijd kon Alje Wiltenburg de laatste treffer van de middag scoren.

De Dijk had weer laten zien dat het terecht aan kop staat. In deze vorm blijft de groeiende aanhang genieten van deze unieke selectie.

Twisker: “Ik ben blij dat we niet op achterstand kwamen want dan hadden we er een tandje bij moeten doen. En ik weet hoe dat uitgepakt zou hebben want een hoop jongens hadden toch de wedstrijd van donderdag in de benen. Daarnaast as het warm en speelden we op gras. UDI’19 was een ideale tegenstander op het juiste moment.”

Aankomende Zondag 2 Oktober speelt ASV de Dijk om 14 uur tegen HSC ’21 op sportpark “Schellingwoude”

Bron: Udi’19 , Amsterdamsche Voetbal, ASV De Dijk
Foto’s: Udi’19, H.Oedekerk