OJC Rosmalen – ASV De Dijk (0-0) 1-2

De Dijk stap verder richting kampioenschap!

In de Derde Divisie heeft De Dijk wederom een goede stap gezet naar het kampioenschap. De ploeg van Jochem Twisker won zelf in de 98ste minuut met 1-2 bij OJC Rosmalen en zag achtervolger Westlandia met 1-1 gelijkspelen tegen Jong Achilles’29. De voorspong van de Amsterdammer bedraagt nu zeven punten met nog vijf wedstrijden te gaan.

De Dijk kreeg afgelopen week nog een extra duwtje richting het kampioenschap omdat Westlandia een punt in mindering kreeg van de KNVB wegens het niet in orde hebben van de licentie-eisen. Twisker: “We moeten nog niet te veel gaan rekenen, maar het begint er nu wel erg goed uit te zien.” Als alles loopt zoals het zou moeten lopen, kan De Dijk op zondag 30 april thuis tegen Be Quick 1887 kampioen worden.

In Rosmalen, waar thuis van verloren werd, trof De Dijk een stugge tegenstander die vanaf de eerste minuut bezig was het spel te vertragen. Twisker: “Ik bedoel dat niet negatief, maar constateer dat gewoon.” De ploeg van David Vecht speelde met drie centrale verdedigers en loerde op de counter. De Dijk had moeite om de ruimte aan de zijkant te vinden en liep zich steeds stuk in het overvolle centrum. Toch kregen de Amsterdammers via Nabil el Gourari twee goede kansen voor rust om de score te openen.

Twisker: “Gelukkig hebben wij een brede selectie en hebben we altijd nog een plan B.” Met het inbrengen van Tayeb (voor Ruder) en later El Aamrani voor Nick Kuipers kon De Dijk meer gebruik maken van de ruimte aan de zijkanten. Na de eerste wissel kwam De Dijk trouwens nog wel op achterstand. Elvis Hardeveld reageerde attent nadat een schot van invaller Jesse Dibbets was gekeerd (1-0). Twisker: “Toen moest ik wel een extra aanvaller brengen om nog meer de druk op te voeren.” Een kwartier voor tijd zorgde El Gourari uit een vrije trap voor de gelijkmaker (1-1). Ondanks het overwicht bleven de kansen beperkt. Dennis Kaars kwam niet in het spel voor. “Het is moeilijk voetballen voor hem als hij tegen zoveel verdedigers staat. Hij kreeg nauwelijks ruimte.”

Scheidsrechter Keijl trok er in de eerste helft al vier minuten bij (wegens tijdrekken) en besloot en ging in het tweede bedrijf acht minuten langer door. “Je ziet het niet vaak dat scheidsrechters er zoveel tijd bijtellen, maar gezien het constant vertragen van het spel vond ik het niet echt onverdiend.” Die extra tijd leverde De Dijk uiteindelijk toch nog de zege op. De goed ingevallen Tayeb sneed naar binnen en krulde de bal in de verre hoek en passeerde in de 98ste minuut alsnog doelman Van Boxtel.

Zondag 30 april thuis tegen Be Quick kan ASV De Dijk uit Schellingwoude promoveren naar de Tweede Divisie.

Bron: Amsterdamsche Voetbal.