Jong Willem II – Jong Ajax 1-3

Willem II.jpgJong Ajax heeft de uitwedstrijd tegen Jong Willem II met 1-3 gewonnen. In Tilburg waren Rasmus Lindgren en Geoffrey Castillion trefzeker. Lindgren nam zelfs twee treffers voor zijn rekening, de uitblinkende spits Castillion was één keer trefzeker. ,,Dit was onze beste wedstrijd van dit seizoen tot nu toe”, keek coach Pieter Huistra tevreden terug.

De Amsterdammers stelden de overwinning in de Beloftencompetitie relatief gemakkelijk veilig. In Tilburg was maandagavond met recht sprake van een ‘gelijkmatige’ zege. Na 25 minuten spelen loste Lindgren zijn eerste, doeltreffende afstandsschot. De inzet van de Zweedse middenvelder, gelanceerd van buiten de zestien, eindigde fraai en afgemeten in de kruising. Ook na de 0-1 lukte het de Jong Willem II’ers niet om een echte vuist te maken. Jong Ajax behield zijn dominantie en combineerde er ook over de flanken aardig op los.

,,Als team slaagden we erin veel druk te zetten op de tegenstander”, had Huistra gezien. ,,Ook als we de bal een keer verloren, werd die snel terug veroverd. Jong Willem II kwam voor rust ook nauwelijks van zijn helft af. Het enige minpunt van ons was dat we de eerste helft maar een keer scoorden. Na rust trokken we de goede lijn aardig door.”

Het overwicht leverde de Amsterdammers kort na rust een tweede treffer op. De sterk spelende spits Castillion tekende voor de 0-2. Aan de treffer van de aanvaller ging sterk voorbereidend werk vooraf van Mitchell Donald. De middenvelder veroverde de bal en bracht Castillion succesvol in stelling.

Jong Ajax speelde een uitstekende wedstrijd tegen Jong Willem II. Het werd in Tilburg 1-3 voor de Amsterdammers.

Ruim een kwartier later was het opnieuw Lindgren – afgelopen week vader geworden – die toesloeg. De middenvelder reageerde alert uit de rebound na een gekeerd schot van Daley Blind. Vier minuten na de 0-3 van Lindgren deden de Tilburgers toch nog iets terug in de vorm van een tegentreffer. De 1-3 van invaller Ratko Vansimpsen bracht de ploeg van de trainers Huistra en Fred Grim ook niet in de problemen.

,,De tegentreffer was het enige schoonheidsfoutje in dit duel”, vervolgde Huistra zijn terugblik. ,,Uiteindelijk hebben we vanavond zeer terecht gewonnen. Als we iedere wedstrijd zo goed spelen, halen we nog een boel punten.” In de Beloftencompetitie bezet regerend landskampioen Jong Ajax de vijfde plek.

De Jong Ajacieden die maandagavond niet in actie kwamen, geven dinsdag acte de presence in de vriendschappelijke wedstrijd tegen Hoofddorp. Het duel met de zondagamateurs wordt gespeeld ter opening van het nieuwe kunstgrasveld van de Hoofddorpers. Aan het oefenduel gaat een voorwedstrijd van Ajax E2 vooraf. De wedstrijd van Jong Ajax begint om 19.30 uur.