Jong Feyenoord / Excelsior – Jong Ajax 3-1

logo feyenoord excelsiorJong Ajax is maandagavond uitgeschakeld in de KNVB beker voor beloftenteams. In Stadion Woudestein ging Jong Ajax met 3-1 onderuit tegen de leeftijdsgenoten van Jong Feyenoord/Excelsior. Op het kunstgras in Rotterdam plaatste Jong Feyenoord zich voor de kwarfinale van de beker. Jong Ajax kan zich vanaf nu volledig op de competitie richten.

Net als anderhalve maand geleden ging Jong Ajax op bezoek in Rotterdam met 3-1 onderuit. En net als anderhalve maand geleden keek Jong Ajax opnieuw snel tegen een 2-0 achterstand aan. In de dertiende minuut schoot Feyenoord-aanvoerder Anes Ribeiro de thuisploeg op voorsprong uit een rake vrije trap. Zes minuten later verdubbelde Feyenoorder Mokotjo de voorsprong. De Zuid-Afrikaanse middenvelder schoot de bal vanaf de linkerflank achter keeper Verhoeven: 2-0.

Nauwelijks van de tweede tegentreffer bekomen kreeg de thuisploeg een uitgelezen kans op een derde doelpunt. Tot geluk van Jong Ajax onbrak het Roland Bergkamp echter aan scherpte voor het doel. De spits raakte de bal niet goed en verzuimde daarmee om de thuisploeg op een nog comfortabelere voorsprong te zetten.

Na een klein half uur spelen kreeg het team van de trainers Bryan Roy en Albert van der Dussen eindelijk wat grip op de wedstrijd. Geholpen door een benutte strafschop van Rodney Sneijder (handsbal Martins Indi) kwam Jong Ajax in de 27e minuut ook qua score een beetje terug in de wedstrijd: 2-1. Vlak voor rust had Lorenzo Burnet zelfs de 2-2 op zijn schoen, maar de linksback kwam slechts tot eenvoudig schot. Die inzet bracht de keeper van Feyenoord niet aan het schrikken.

In de tweede helft hield Jong Ajax de schade lange tijd beperkt. Met twee aanvallende wissels (Hyun Jun Suk voor gelegenheidsrechtsbuiten Evander Sno en A-junior Jody Lukoki voor Burnet) hoopten Roy en Van der Dussen het tij te keren. De hoop op de gelijkmaker, gevoed door een kans voor aanvoerder Roly Bonevacia, hield uiteindelijk stand tot de 82e minuut. Op dat moment maakte Andréa Fileccia een einde aan de Amsterdamse hoop. Op aangeven van Ruben Schaken bepaalde de Belg de eindstand op 3-1.

,,We hebben de wedstrijd in de eerste twintig minuten verloren”, was de treffende conclusie van trainer Roy na afloop. ,,We creëerden simpelweg te weinig kansen. Onze vleugelspelers hadden het vanavond niet, waardoor ook onze spitsen te weinig bediend konden worden. Dit resultaat is teleurstellend. Zeker omdat we dit seizoen al meerdere keren op deze wijze hebben verloren. In de eindfase ontbreekt het ons telkens aan klasse. Dat zullen we moeten zien te verbeteren”, sprak Roy. ,,Het enige positieve aan deze bekeruitschakeling is dat we ons vanaf nu volledig op de competitie kunnen richten.”

Tekst en foto: Ajax.nl