Jong FC Volendam wint van Jong AZ met 2-0 (0-0)

In een niet echt hoogstaande wedstrijd heeft Jong Volendam uitstekende zaken gedaan tegen Jong AZ. Door met 2-0 te winnen klimt Jong Volendam naar de derde plaats achter Almere City FC en Sparta Rotterdam.

Jong Volendam startte met een ervaren elftal tegen Jong AZ. Jong AZ trad aan met doelman Rochet, Muamer Tankovic, Celso Ortiz en Rajko Brezancic.

Al na vier minuten had Guyon Philips na goed voorbereidend werk van Kevin van Kippersluis voor 1-0 kunnen zorgen, maar hij miste de juiste afwerking. Een paar minuten later werd Jack Tuijp kansrijk aangespeeld, maar zijn schot was te slap om doelman Sergio Ramon Rochet Alvarez te verontrusten. Na tien minuten kreeg Ortiz een goede kans, maar zijn schot eindigde in de handen van de ervaren doelman Jeroen Verhoeven. Aan de andere kant loste Daan Klinkenberg een streep van een schot af, dat centimeters naast het doel belandde.

Blessure Tankovic

Na 24 minuten moesten de Alkmaarders noodgedwongen wisselen, nadat Tankovic een blessure had opgelopen.

De wedstrijd kabbelde naar een 0-0 ruststand. In de laatste tien minuten voor de thee was het opnieuw Guyon Philips die een scoringskans kreeg. Nu was het Nick Runderkamp die voor Raoul Esseboom in het veld gekomen was, die de doortocht creëerde. Maar ook deze mogelijkheid bleef onbenut.

Op slag van rust moest eindelijk Jeroen Verhoeven vol aan de bak. Dat hij nog altijd een keeper van klasse is bewees hij. De strakke schuiver in de benedenhoek werd tot corner getikt.

Van Kippersluis: 1-0

De tweede helft was een stuk levendiger. De eerste speldenprik was van Achille Vaanhold, maar ook hij wist de man aan het scorebord niet wakker te schudden. Dat deed wel Kevin van Kippersluis. Op uitstekend voorbereidend werk van Nick Runderkamp volgde een pass naar Genrdige Prijor, die zo strak voorzette, dat Kevin van Kippersluis er vol tegenaan kon gaan en het net liet schudden.

Rood Kramer
Halverwege de tweede helft kwam Jong AZ met tien man te staan Kramer ging in de fout. Na een diepe bal van Verhoeven liep de gelouterde Jack Tuyp weg uit de rug van de verdediger, die daarna aan de noodrem trok. Een rode kaart was het gevolg. Jong Volendam profiteerde vervolgens wel van de numerieke meerderheid. Jong AZ doolde en Jong Volendam had op het middenveld alles in handen. Kort na de rode kaart leek Jong Volendam het slachtoffer te worden van een schwalbe. Dylan Mertens was erbij betrokken, maar de uitstekend leidende scheidsrechter Freek van Herk doorzag alles en gaf geel aan de AZ’er.

Kort daarna sleutelde Jong Volendam de wedstrijd op slot. Weer was de aanval over rechts. Nu was de inleiding van Genrdige Prijor, die zijn broertje Denzel Prijor wegstuurde. Ook zijn voorzet was hoog karaats. Jack Tuijp liet zien ook een uitstekende kopper te zijn. De 2-0 betekende einde wedstrijd voor de toeschouwers. In het laatste kwartier gebeurde er nog nauwelijks iets om op de punt van de stoel te gaan zitten. Drie zeer kostbare punten die deze competitie per week leuker maakt. Komende maandag speelt Jong Volendam uit tegen Achilles’29, waarna op 9 november Jong Vitesse naar Volendam komt.