Jong FC Volendam speelt gelijk tegen Jong Sparta Rotterdam

Jong Volendam wist dat Jong Sparta bij winst op kop kon komen, wat de ploeg een extra motivatie gaf om er vol voor te gaan. Voor rust was het echter Jong Volendam dat de toon zette. Nog binnen het eerste kwartier kwam Jong Volendam op 1-0 door Hilal Ben Moussa, die de bal na een afgeslagen aanval van buiten het strafschopgebied over de te ver voor zijn doel staande Spartadoelman joeg.
Jong Volendam hield met de teruggekeerde Kees Kwakman in de ploeg grip op het spel wat na precies 30 minuten 2-0 betekende, toen Jack Tuijp listig over de keeper lobde, maar tot zijn schrik de bal tegen de lat zag belanden. De goed meegekomen Bert Steltenpool had vervolgens weinig moeite de jongeman aan het scorebord aan het werk te zetten.

In de tweede helft was de grensrechter aan Volendamkant te laat bij een uitbraak van Sparta Rotterdam. Daardoor mocht Voskamp de bal niet alleen in buitenspelpositie aannemen, maar ook frank en vrij op doelman Verhoeven afgaan. Zijn diagonale schuiver betekende de aansluitende treffer.
Kees Kwakman was in de kleedkamer achter gebleven, voor hem in de plaats kwam Daniël van Son, eveneens na een lange blessureperiode. Hij liet al snel van zich horen, maar de uitstekende actie belandde in het zijnet. Jong Sparta zette nu meer aan, maar Jong Volendam zag nog mogelijkheden. Weer was het Daniël van Son die er vandoor wilde gaan, door twee spelers van Jong Sparta werd opgevangen en tot schrik van heel Volendam een vrije trap tegen kreeg. Voor Sparta kreeg Klaassen een dot van een kans, maar ook hij schoot in het zijnet.
Bij een volgende aanval van Jong Volendam was scheidsrechter Van de Burg Volendam opnieuw niet goed gezind. Overduidelijk werd Bert Steltenpool achterover getrokken in het strafschopgebied, maar de keeper mocht de bal oprapen.
Ruim tien minuten voor tijd beging Raoul Esseboom een onnozele overtreding, die de inleiding op de gelijkmaker was. De subtiel genomen vrije trap kwam op het hoofd van Voskamp, die met vijf toekijkende Volendamverdedigers eenvoudig de hoek mocht uitzoeken.
Het laatste wapenfeit was voor Jong Volendam, toen Daniël van Son Bert Steltenpool bijna op maat bediende, maar omdat hij zijn hoofd er niet goed onder kreeg, zeilde bal rakelings voorlangs het doel. Met de 2-2 konden beide ploegen goed leven, maar na de 2-0 voorsprong had Jong Volendam de volle winst bijna in handen.

Opstelling Jong Volendam: Jeroen Verhoeven, Denzel Prijor, Nick Zeijlmans, Daan Klinkenberg, Johan Keizer (88. Nick Runderkamp), Raoul Esseboom, Genrdige Prijor, Kees Kwakman (46. Daniël van Son), Bert Steltenpool, Hilal Ben Moussa, Jack Tuijp

Jeroen Verhoeven

Welkom op de site van doelman Jeroen Verhoeven Van harte welkom op mijn website.Op deze website kan je van alles over mij te weten komen. Zo kun je bijvoorbeeld mijn biografie en nieuwsberichten lezen, maar er is ook een historisch overzicht te vinden.Ik vind het ook erg leuk om te lezen wat je van de website vindt. Deze website heb ik zelf ontworpen en zal ik ook onderhouden.