Jong De Graafschap – ASV De Dijk (1-2) 1-4

De Dijk maakt geen fout tegen Jong De Graafschap

In de zondag Derde Divisie blijft het ongemeen spannend. Zowel De Dijk als achtervolger Westlandia maakte geen fout en dus blijft het verschil één punt. De Dijk won op het veld van GWVV in Varsselder met 1-4 van Jong de Graafschap na een snelle achterstand. Dennis Kaars scoorde twee keer en bracht daarmee zijn totaal op 34.

Kaars: “We hadden de bal nog niet aangeraakt of we stonden al met 1-0 achter. Frank Schilder kreeg de bal tegen zijn schouder en arm aan en de scheidsrechter wees direct naar de stip.” Die strafschop werd vervolgens benut door Marlon Versteeg (1-0). “We hebben wel vaker achtergestaan dit seizoen, dus echt in paniek raakten we niet. Het scheelde natuurlijk wel dat we al snel weer op 1-1 kwamen.”

Deze slideshow vereist JavaScript.

Na tien minuten opende Nick Kuipers goed op Tony Tol, die de bal met een afgemeten voorzet bij El Gourari bezorgde. De aanvaller passeerde vervolgens met het hoofd doelman Verstappen (1-1). De ploeg van Jochem Twisker, die met dezelfde elf spelers aantrad als vorige week tegen Quick’20, kwam nog voor rust op voorsprong. Na een half uur spelen liet Achmed Ahahaoui een bal van Tol onder zijn voeten doorlopen zodat Kaars alleen op Verstappen af kon. Kaars: “Bijna hetzelfde als vorige week. Ik kon alleen op de keeper en simpel de 1-2 maken.”

Jong De Graafschap kwam er na rust niet meer aan te pas. De ploeg van Richard Roelofsen kreeg welgeteld één kans die door Jeroen Verhoeven onschadelijk werd gemaakt. Omdat Kaars een minuut na de hervatting met de buitenkant van zijn rechtervoet al voor de 1-3 had gezorgd (zijn 34ste van het seizoen) was er van spanning geen sprake meer. Invaller Chakib Tayeb, die eerst nog een grote kans onbenut liet, zorgde in de 82ste minuut voor de 1-4 eindstand.

Kaars: “Het is jammer dat Westlandia ook gewonnen heeft (van Dongen, red.), maar volgende week moeten ze naar Juliana en daar kan het soms wel eens spoken, zoals wij onlangs ervaren hebben. Wij krijgen nu op papier wat mindere tegenstanders dus het zou wel eens lang spannend kunnen blijven. Al moeten we natuurlijk ook nog afwachten of Westlandia niet alsnog drie punten in mindering krijgt.”

De KNVB doet op 21 maart uitspraak in de beroepszaak over de punten in mindering die veertien clubs hebben gekregen naar aanleiding van het niet in orde hebben van spelerscontracten.

Bron: Amsterdamsche Voetbal

Email: info@indoorspeeltuinplezier.nl