Jong Ajax pakt koppositie tegen PSV 0-2

Jong Ajax heeft maandagavond het uitduel met Jong PSV met 0-2 gewonnen en daarmee de koppositie veroverd in de Beloftencompetitie. Hyun Jun Suk opende de score in de vijftiende minuut. Nicolas Lodeiro benutte zeven minuten later een strafschop: 0-2.

Het team van de trainers Pieter Huistra en Fred Grim heeft uitstekende zaken gedaan in Eindhoven. Op de Herdgang begonnen de Beloften sterk aan de wedstrijd. Via een mooie individuele actie van Hyun Jun Suk kwam Jong Ajax al na een klein kwartiertje spelen op een 1-0 voorsprong. ,,Het ging vrij snel’’, blikt coach Pieter Huistra terug op het duel. ,,We kwamen op een snelle voorsprong en toen kwam de 0-2; een penalty.’’

Jong PSV-doelman Ramos hield in de 21e minuut Nicolas Lodeiro vast waardoor de scheidsrechter hem een rode kaart gaf én een strafschop aan Jong Ajax toekende. ,,Lodeiro ging diep en werd onderuit gehaald door de keeper’’, vervolgt Huistra. De Uruguyaan nam plaats achter de bal en scoorde raak: 0-2.

Met tien man als tegenstander wist Ajax in het tweede bedrijf niet veel kansen te creëren. ,,Na de rust was het wat minder’’, beaamt Huistra. ,,Dan hoop je toch dat je door kan drukken, maar we creëerden minder kansen dan in de eerste helft.’’

Jong Ajax kan dus terugkijken op een zeer geslaagde avond. Doordat de Ajacieden wonnen en Jong Sparta Rotterdam – dat tot maandag de eerste positie bezette – verloor van De Graafschap, mag Jong Ajax zich de nieuwe koploper noemen in de Beloftencompetitie.

Opstelling Jong Ajax: Verhoeven; Aslan, Kappelhof, Van der Meulen, Will; Bonevacia, Ozbiliz (75. Danilo), Lodeiro (83. Overtoom); Suk (60. Zeegelaar), Aissati en Sulejmani.