Jong Achilles’29 – De Dijk 0 – 2

Klinkende winst voor asv De Dijk bij Jong Achilles’29

In de Derde Divisie heeft De Dijk zich hersteld van de nederlaag tegen OJC Rosmalen. Vooraf was er toch wat spanning bij de fans.
ASV De Dijk won afgelopen zaterdagavond met 0-2 van Jong Achilles’29 en die overwinning kwam geen moment in gevaar en moest eigenlijk een veel grotere zege zijn.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Het team van trainer Jochem Twisker liet vanaf de eerste minuut zien absoluut de beste te zijn.
Trainer Jochem Twisker: “Als we hier met zes of zeven goals verschil winnen, hebben zij echt niets te klagen. Dat was zeker niet geflatteerd geweest.”

Dat had ook makkelijk gekund. Zeker gezien de snelle goals van de Amsterdammers. Binnen vijf minuten, en dat was niet eens de eerste kans, stond De Dijk op een 0-1 voorsprong. Na een goede steekbal van Dennis Kaars rondde Chakib Tayeb vakkundig af.

In de 21e minuut werd de voorsprong verdubbeld. Nu was Tayeb de aangever en zorgde Nabil el Gourari met zijn hoofd voor de 0-2. Daarna bleef het voor de doelman Jeroen Verhoeven van asv De Dijk een hele rustige avond. Zonder overdrijving had het met rust al 0-5 kunnen staan. Jong Achilles kwam er totaal niet aan te pas.
Twisker: “Zij hebben precies één kans gehad en dat was pas een paar minuten voor tijd.”
Ook na rust kregen de Amsterdammers voldoende kansen om het verschil in doelpunten uit te drukken. Jong Achilles kon weinig anders doen dan stug verdedigen.
Dennis Kaars, hij was niet de enige die kansen miste, bleef voor de tweede keer dit seizoen zonder doelpunten. Twisker: “Ik denk niet dat hij met zijn hoofd bij Sparta was hoor. Ik heb het zelfs nog gevraagd. En het was ook niet zo dat hij zich verstopte.”

Het belangrijkste was dat het team van Jochem Twisker de volle winst pakte en zonder blessures en kaarten terug naar huis keerde.

Naaste achtervolger Quick’20 wist ook zaterdagavond al te winnen (1-3 bij Cuijk), dus de voorsprong van De Dijk blijft vijf punten.

Volgende week zondag 13/11 staat de thuiswedstrijd tegen Jong FC Den Bosch op het programma.
Twisker zal dan zeker weer gebruik maken van Dennis Kaars. Twisker; “Dat hij nu een aantal dagen op stagen gaat bij Sparta Rotterdam, betekent dat hij inderdaad wat minder bij ons zal meetrainen. We zullen goed in de gaten houden hoe het met zijn belasting is de komende week. Misschien dat hij donderdag dan nog bij ons mee kan trainen, maar ook als dat niet lukt speelt hij zondag gewoon. Ik ga hem zeker niet op de bank zetten.”

Het zijn en blijven mooie tijden in Schellingwoude. Iedere voetballiefhebber is van harte welkom om te komen kijken.

Foto’s: H. Oedekerk