Jeroen Verhoeven maakt officieuze debuut voor Ajax

Jeroen verhoeven Huizen-AjaxAjax heeft ook de vijfde oefenwedstrijd in voorbereiding op het nieuwe seizoen gewonnen. De amateurs van sv Huizen werden met 6-0 verslagen. ,,Ik vond het wat mager”, zei trainer Martin Jol, die doelman Jeroen Verhoeven in de tweede helft zijn officieuze debuut liet maken.

De wedstrijd in en tegen Huizen gold als de afsluiting van het zesdaags trainingskamp in De Lutte. De amateurs, uitkomend in de eerste klasse, mochten niet klagen dat Ajax slechts zes doelpunten maakte. De ploeg van Martin Jol had té vaak het vizier niet op scherp staan. ,,De uitslag had hoger uit moeten vallen”, aldus de trainer. ,,We misten in de eerste helft denk ik wel een kans of twaalf. Drie à vier ballen belandden op paal of lat. Dat moet toch beter, scherper. Het eerste doelpunt valt wel snel, maar daarna hadden we sneller moeten uitlopen. Maar goed, dat is ook iets dat we moeten leren.”

Jol liet gaf tegen Huizen opnieuw een gedeelte van zijn selectie rust. Zo kwamen ervaren spelers als Luis Suarez, Maarten Stekelenburg en Urby Emanuelson bijvoorbeeld niet in actie. Miralem Sulejmani startte in de basis en pakte zo zijn eerste speelminuten van het seizoen. ,,Hij deed het goed”, vond Jol. ,,Micky was actief en heeft natuurlijk een erg goede voorzet.”

Die voorzet van Sulejmani bezorgde Ajax op het met ongeveer 3500 toeschouwers gevulde sportpark de Wolfskamer na vijf minuten de eerste kans. De Serviër plaatste de bal vanaf links voor de goal, maar Siem de Jong kreeg net zijn voet er niet goed tegen. Drie minuten later was het wel raak. Dario Cvitanich kopte raak uit een vrije trap van Ismaïl Aissati. De Argentijn kreeg vervolgens een flink aantal mogelijkheden de score te verdubbelen, maar hij miste geluk in de afwerking. Het duurde tot de 32ste minuut voordat de tweede Ajax-treffer viel. Gregory van der Wiel nam de bal aan de rechterkant mooi mee met zijn schouder, gaf voor en zag Kennedy de bal in de verre hoek koppen.

In de tweede helft werd er aan beide kanten veel gewisseld. Kenneth Vermeer maakte in het Ajax-doel plaats voor Jeroen Verhoeven, die zo zijn officieuze debuut maakte in Ajax 1. De van Volendam overgekomen keeper maakte een rustige indruk en zag Ajax via Cvitanich (kopbal in de 53ste minuut) en Siem de Jong (afstandsschot in de 63ste minuut) uitlopen naar 0-4. Een kwartier voor tijd werd Verhoeven voor het eerst echt op de proef gesteld. Van dichtbij pareerde hij een schot van een Huizen-aanvaller. ,,Dat was een goede redding”, zei Jol. ,,En het is voor een keeper handig als je jezelf meteen zo laat zien.”

Verhoeven zelf keek tevreden terug op zijn eerste optreden in Ajax 1. Zenuwachtig was hij niet. ,,Nee, totaal niet eigenlijk”, aldus de doelman. ,,Een paar dagen geleden heb ik ook nog een wedstrijd gespeeld met Volendam. En het werk blijft echt hetzelfde, bij welke club je ook speelt.” In de laatste vijf minuten kwam Ajax nog twee keer tot scoren. Evander Sno maakte in de 85ste minuut de 0-5, Darko Bodul tekende voor de laatste Ajax-treffer.

De selectie van Ajax is zondag vrij. Maandag staan er weer trainingen op het programma, woensdag vertrekken de Ajacieden richting Engeland voor duels met Bristol en Southampton.

SV Huizen – Ajax 0-6 (0-2)
Scoreverloop: 7. Cvitanich 0-1, 32. Kennedy 0-2, Cvitanich 0-3, 63. De Jong 0-4, 85. Sno 0-5, 89. Bodul 0-6.

SV Huizen: Teerink; Simons, Poepon, Van Dongen, Hulsbos; Van der Molen, Pengel, Van der Vlist, Dirarci; Lee, Honing.
Wissels: Drinkgreve, Hammer, Krooneburg, Splinter, Krijen, Jones, Toxopeus, Roelofsen, Krup, Willemse, De Groot, Boné.

Ajax: Vermeer (46. Verhoeven); Van der Wiel (46. Silva), Wielaert, Alderweireld, Anita; Lindgren (46. Sno), De Jong (68. Bodul), Aissati (46. Sarpong); Kennedy (46. Rommedahl), Cvitanich, Sulejmani (65. Zeegelaar).

Jeroen Verhoeven

Welkom op de site van doelman Jeroen Verhoeven Van harte welkom op mijn website.Op deze website kan je van alles over mij te weten komen. Zo kun je bijvoorbeeld mijn biografie en nieuwsberichten lezen, maar er is ook een historisch overzicht te vinden.Ik vind het ook erg leuk om te lezen wat je van de website vindt. Deze website heb ik zelf ontworpen en zal ik ook onderhouden.