FC Utrecht wint 2e oefenwedstrijd van V.V. Benschop (0-7)

Overtuigende oefenzege in Benschop |  jeroen verhoevenFC Utrecht was zaterdagmiddag in Benschop een maatje of wat te groot voor het eerste elftal van de plaatselijke vv. De Utrechters wonnen met 0-7 van de eersteklasser en sloten met die oefenwedstrijd hun eerste trainingsweek van het nieuwe seizoen af.

Soeverein was het. Eenvoudig oogde het. Gaf FC Utrecht donderdagavond tegen het Regioteam in De Meern (2-4 overwinning) nog een paar dotten van kansen weg, zondagmiddag in Benschop was daarvan geen sprake toen de ploeg van trainer/coach Robby Alflen tegen het vlaggenschip van de plaatselijke voetbalvereniging speelde. De sluitposten Jeroen Verhoeven (eerste helft) en Mike Havekotte (tweede helft) hoefden op hun doellijn niet één keer in actie te komen. Af en toe, ver van hun doel af, een bal opvangen en snel weer inspelen; daarbij bleef het voor de Utrechtse goalies.

Drukke middag voor Benschop-keepers
Hoe anders was dat voor Kevin van Beuningen (eerste dertig minuten), Bram Haaksman (tweede halfuur) en Glenn van Jaarsveld (derde gedeelte van de wedstrijd). De doelmannen van vv Benschop werden om de haverklap onder vuur genomen door de spelers van FC Utrecht. En hielden, in tegenstelling tot Verhoeven en Havekotte, hun doel niet schoon.

Twee keer De Kogel
Leon de Kogel was het die de score voor de Utrechters opende. De spits, die al na twee minuten akelig terechtkwam na een tackle van één van de ijverige Benschop-spelers, liet in de vijfde minuut van de partij al van zich spreken. Op aangeven van Danny Verbeek lukte hij de 0-1. Een klein kwartier later was het diezelfde De Kogel die voor de 0-3 zorgde. Een beauty van een treffer, was dat. Uit stand haalde de spits van FC Utrecht niet alleen hard, maar ook zuiver uit. Keeper Van Beuningen zag de bal in de bovenhoek van zijn doel belanden.

Een beauty van Kum
Zeven minuten voor die beauty van De Kogel, was er ook al een pracht van een doelpunt te zien op het kunstgrasveld in Benschop. Die werd gemaakt door Chris Kum. De centrale verdediger was mee naar voren gekomen en werd door Yassin Ayoub bereikt. Met veel gevoel tilde Kum de bal, vanuit toch alleszins geen eenvoudige hoek, over Van Beuningen heen: 0-2.

Van der Maarel puntert ruststand op het bord
FC Utrecht’s startende elftal – opnieuw werd voor de rust met een ander team gespeeld dan na de pauze – deed nog één duit in het doelpuntenzakje. Rechtsback Mark van der Maarel, nochtans geen goalgetter, punterde de bal na een handige vooractie van Verbeek binnen in de verre hoek en bepaalde de ruststand daarmee op 0-4.

Overtuigende oefenzege in Benschop |  jeroen verhoevenOok dominant na pauze
Het team van FC Utrecht dat aan de tweede helft begon, deed exact wat de manschappen die in de eerste helft speelden al hadden gedaan: domineren. In de elfde minuut van de tweede helft leverde dat de vijfde treffer van de middag op. Mark Diemers, spelend als rechtsbuiten, schoot de bal in de verre hoek: 0-5.

Boymans kopt twee keer raak
Spits Ruud Boymans bewees niet veel later, in een tijdsbestek van nog geen tien minuten, een uitstekende kopper te zijn. De van AZ overgekomen aanvaller, die vorig seizoen de ene na de andere treffer maakte namens Willem II, kopte op aangeven van Diemers de 0-6 binnen en zorgde er met een ferme kopbal na een perfect aangesneden voorzet van Nacer Barazite voor dat het 0-7 werd.

Doelpuntenregen voorbij, handtekeningenjacht gestart
Daarmee was het gedaan met de doelpuntenregen in Benschop en zette FC Utrecht zijn tweede zege in een tijdsbestek van drie dagen neer. “We zijn in Benschop, evenals in De Meern, uitstekend ontvangen. Dankzij de inzet van tal van vrijwilligers stond er een hartstikke mooi evenement”, vertelde teammanager Marcel Mul, toen de spelers en leden van de technische staf op het kunstgrasveld de nodige handtekeningen uitdeelden.

Volgende pot: JSV Nieuwegein-uit
FC Utrecht speelt op zaterdag 12 juli wederom een vriendschappelijke wedstrijd. Die dag gaan de manschappen van Alflen op bezoek bij JSV Nieuwegein. Dat duel begint om 15.00 uur.

vv Benschop – FC Utrecht 0-7 (0-4)
5. Leon de Kogel 0-1
12. Chris Kum 0-2
19. Leon de Kogel 0-3
39. Mark van der Maarel 0-4
56. Mark Diemers 0-5
73. Ruud Boymans 0-6
82. Ruud Boymans 0-7