FC Twente – FC Utrecht (6-0)

jeroen verhoeven 2013-08-17 fctwente - fcutrecht1FC Utrecht heeft de uitwedstrijd tegen FC Twente met 6-0 verloren. Bij de rust stond het al 4-0 voor FC Twente door doelpunten van Quincy Promes, Dusan Tadic (strafschop) en twee keer Luc Castaignos. In de tweede helft scoorden Qiuncy Promes en Rasmus Bengtsson voor FC Twente.

Bij FC Utrecht stond Yassin Ayoub voor de eerste keer in de basiself van Jan Wouters. Jeroen Verhoeven stond op doel, omdat Robbin Ruiter tijdens de warming-up een bovenbeenblessure had opgelopen. Hierdoor werd Mike Havekotte op het allerlaatste moment opgeroepen om als reservedoelman op de bank plaats te nemen.

Zeer slecht begin eerste helft
Tijdens de eerste minuten van het duel waren FC Utrecht en FC Twente aan elkaar gewaagd. FC Utrecht speelde onbevangen en Jens Toornstra schoot al in de tweede minuut op de paal van het Twentse doel. De wedstrijd had een hele andere wending kunnen krijgen, als deze bal erin was gegaan.

Rond de tiende minuut ging het echter mis. Bij de eerste echte aanval van FC Twente speelde Quincy Promes op rechts een paar Utrechtse verdedigers uit en schoof de bal in de verre hoek achter FC Utrecht-doelman Jeroen Verhoeven. Kort daarna kreeg FC Twente een strafschop, nadat Johan Mårtensson een Twentse aanvaller in het strafschopgebied onreglementair wegduwde. Dusan Tadic verzilverde de penalty, waardoor FC Utrecht al na elf minuten met 2-0 achterstond.

FC Twente ging door
De Tukkers hadden daarna het beste van het spel en FC Utrecht probeerde via counters de achterstand te verkleinen. Om meer aanvalsdruk te creëren, schoof Mark van der Maarel steeds verder op naar de achterlijn van de tegenstander. Het hielp niet, want FC Twente bouwde de voorsprong uit. In de 25e minuut ging FC Twente-doelman Nick Marsman bijna in de fout. Hij herstelde zich en schoot de bal richting de Utrechtse helft. De bal kwam de bal bij Promes die voorgaf, waarna Luc Castaignos de bal voor het intikken had. Tien minuten later kopte  Castaignos met een snoekduik de 4-0 binnen na een voorzet van Tadic. Het had nog erger kunnen worden, maar op slag van rust keurde scheidsrechter Pol van Boekel een Twents doelpunt wegens buitenspel af.

jeroen verhoeven 2013-08-17 fctwente - fcutrechtTweede helft
In het tweede bedrijf kreeg FC Utrecht wel meer grip op de wedstrijd, maar het was FC Twente dat de lakens uitdeelde. FC Utrecht speelde op de counter, werkte erg hard, maar kon aanvallend geen vuist maken. De enig vermeldenswaardige aanval werd opgezet door Dave Bulthuis, waarna Jens Toornstra zijn voorzet ineens op de pantoffel nam. Zijn snoeiharde schot werd gekeerd door Marsman.

FC Twente was wel gevaarlijk en kreeg een aantal kansen, maar Verhoeven hield FC Utrecht op de been. Hij moest echter toch nog twee keer het hoofd buigen. Eerst in de 68e minuut toen Promes een voorzet van Tadic intikte en vlak voor het eindsignaal toen Rasmus Bengtsson een corner van Promes inkopte.

Door de nederlaag staat FC Utrecht op de zestiende plaats in de Eredivisie. Feyenoord en N.E.C. staan onder FC Utrecht.

Geel:
10’ Johan Mårtensson
54’ Quincy Promes

Opstelling FC Twente: Nick Marsman, Roberto Rosales, Rasmus Bengtsson (c), Andreas Bjelland (73’Cuco Martina), Dico Koppers; Kyle Ebecilio (78’ Dario Tanda), Felipe Gutiérrez; Shadrach Eghan (61’ Joshua John), Quincy Promes, Luc Castaignos, Dusan Tadic.

Opstelling FC Utrecht: Jeroen Verhoeven; Mark van der Maarel (c), Timothy Derijck, Kai Heerings, Dave Bulthuis; Johan Mårtensson, Yassin Ayoub, Jens Toornstra, Tommy Oar (73’ Yoshiaki Takagi); Jacob Mulenga, Steve De Ridder (67’ Bob Schepers).