ASV De Dijk – OJC Rosmalen (0-2) 1 – 4

ASV De Dijk verloor in de Derde Divisie met 1-4 van OJC Rosmalen. Het was de eerste keer dit seizoen dat het team van trainer Jochem Twisker in de competitie verloor.

De nederlaag was terecht en blijkbaar overkomt dat ieder team na het behalen van een periodetitel. Twisker en zijn manschappen houden het op een slechte middag en gaan er terecht van uit dat het vanaf volgende week weer naar wens gaat. En de voorsprong op de voornaamste concurrent is nog altijd vijf punten.

Al na een paar minuten werd het 0-1. Twee minuten later had de thuisploeg geluk dat het niet op een grotere achtstand kwam. Wel zocht De Dijk de aanval echter zonder te overtuigen. Harry Zwarthoed viel al vroeg in de wedstrijd uit met een knieblessure. In de 44e minuut kreeg OJC Rosmalen een strafschop en even later kon doelman Jeroen Verhoeven opnieuw uit het doel halen.

In de tweede helft bleef het fout gaan voor de thuisploeg. Frank Schilder kreeg een rode kaart ( twee keer geel). En ook vier andere spelers kregen geel. Spits Dennis Kaars had pech dat zijn inzet net naast het doel terecht kwam. Even later kreeg Kaars een strafschop te nemen, die werd echter niet goed ingeschoten. Enige minuten later werd het 0-3 en was de wedstrijd beslist. Wel kon Kaars na goed voorbereidend werk van Chakib Tayeb scoren. Vlak voor tijd werd het nog 1-4.

Twisker en zijn manschappen moeten in staat zijn om zaterdagavond 5 november 18. 00 uur de uitwedstrijd tegen hekkensluiter Jong Achilles te winnen en dan weer laten zien dat het terecht koploper is.