ASV De Dijk – Juliana ’31 (0-0) 2-0

ASV De Dijk won in de Derde Divisie met 2-0 van Juliana ’31. Door dit resultaat is het team van trainer Jochem Twisker nog altijd ongeslagen en staat men nog steeds bovenaan.
Het zijn mooie sportieve tijden in Schellingwoude.

ASV De Dijk was vooraf natuurlijk de grote favoriet en het lijkt er op dat steeds meer voetballiefhebbers de weg naar de fusieclub weten te vinden.

Het publiek aan de Schellingwouderdijk werd na twee minuten opgeschrikt doordat Mattheys Kuypers uitermate ongelukkig terecht kwam. De verdediger van de gasten lag er heel even zeer ongelukkig bij, maar tot opluchting van iedereen spartelden zijn benen al snel. Hij moest echter wel aan de zijde van een verzorger het strijdtoneel verlaten.
Het team van Jochem Twisker was vanaf de eerste minuut de beste echter het duurde nog geruime tijd voor er gescoord werd. Frank Schilder was in de 13e minuut dicht bij een treffer maar Juliana had geluk, het lukte hem net niet om een indraaiende vrije trap van Harry Zwarthoed binnen te werken.
Daarna kreeg Nabil El Gourari nog een kans echter zijn schot trof geen doel. En niet veel later kreeg spits Dennis Kaars zijn eerste kans van de wedstrijd. Zijn kopbal werd echter door de doelman gestopt.

Voor doelman Jeroen Verhoeven was het een zeer rustige eerste helft. Vijf minuten voor de pauze werd hij geconfronteerd met een gevaarlijke aanval. De bal ging net over het doel van de ervaren keeper.

In de tweede helft bleef De Dijk de sterk aanvallende ploeg. Er waren kansen voor de sterk spelende Achmed Ahahaoui en Kaars. Twintig minuten voor tijd viel dan eindelijk de openingstreffer. Ahahaoui was de schutter. Daarna moest doelman Jeroen Verhoeven al zijn klasse laten zien om een onterechte gelijkmaker te voorkomen.

De Dijk wou daarna graag de klus afmaken, het lukte maar niet om verder uit te lopen. Twee minuten voor tijd kon Kaars het duel beslissen en zijn achttiende competitie doelpunt scoren.
“De doelpuntenmachine leek even te haperen”, lachte Jochem Twisker, coach van De Dijk, na afloop. “We zijn wel verwend natuurlijk met Dennis.”
Twisker zag zijn ploeg overigens een goede pot spelen. “Hoewel het lang 0-0 bleef, bleven we rustig. Daar wil ik mijn ploeg een groot compliment voor geven. Daarnaast ben ik natuurlijk blij met de heerlijke safe van Jeroen Verhoeven bij een 1-0 stand.”

Zondag 16 oktober is de uitwedstrijd tegen HBS ( Den Haag).

Verslag: Bert van Galen
Foto’s: H.Oedekerk