ASV De Dijk – Jong De Graafschap (3-0) 5-0

De Dijk koploper na klinkende zege op Jong De Graafschap

Na vier wedstrijden heeft ASV De Dijk nog steeds geen punten verspeeld. Het team van trainer Jochem Twisker maakte tegen Jong De Graafschap een prima indruk en won terecht met 5-0. Vanwege een beter doelsaldo dan concurrent Be Quick 1887 staat de voetbaltrots van Amsterdam Noord aan kop van de Derde Divisie.

ASV De Dijk - Jong De Graafschap (3-0) 5-0 - Jeroen vVerhoeven

Het was weer sfeervol bij asv De Dijk. Vanaf de eerste minuut was het spel van de thuisploeg degelijk en creatief. In de negende minuut was er het eerste gevaar toen Frank Schilder hard uithaalde, de doelman kon de bal nog tot corner verwerken. Drie minuten later kon Dennis Kaars alweer succesvol uithalen met een fraaie kopbal. Het was zijn achtste treffer van dit seizoen. Jong De Graafschap had daarna heel weinig in te brengen. Kaars en Nabil el Gourari hadden daarna pech dat goede kansen niet werden benut.

Voor doelman Jeroen Verhoeven werd het een rustige middag, De Graafschap wist in de eerste helft geen enkele kans creëren. En ook in het tweede bedrijf werd Verhoeven amper op de proef gesteld.

Door el Gourari werd het 2-0 en nog voor de pauze kon Tim Ruder het duel al beslissen.

In de tweede helft bleef het spel van de thuisploeg aantrekkelijk. Na een handsbal mocht el Gourari een strafschop nemen en gaf de doelman geen enkele kans. Door Kaars werd het 5-0. De Graafschap had duidelijk geen zin meer in de wedstrijd enIn het restant van de wedstrijd liet De Dijk de teugels een beetje vieren, al had het de wedstrijd nog steeds onder controle. Invaller Moaad El Aakel bracht de toeschouwers in vervoering met een afstandsschot. Helaas spatte de bal uiteen op de paal.

Jeroen Verhoeven werd in de slotfase nog bijna verrast vanaf de middenlijn. De doelman was echter op tijd terug om de bal over te tikken. Zo hield hij het doel van De Dijk schoon.

Na afloop was iedereen tevreden. De Dijk laat iedere week zien dat het een prima selectie heeft en dat het terecht bovenin meedoet.

Het aantal doelpunten dat De Dijk vandaag maakte was precies genoeg om de koppositie over te nemen van Be Quick 1887. Als De Dijk het niveau van vandaag vaker weet te halen, dan kan het nog wel eens een mooi seizoen worden.

Zondag 11 september wacht de uitwedstrijd tegen Westlandia. Dat zal niet makkelijk worden echter de manschappen van Twisker zijn in vorm en moeten in staat zijn de drie punten mee naar huis te nemen.

Verslag: Bert van Galen
Foto’s:  H. Oedekerk