Asv De Dijk – Hercules (0-1) 3 – 1

Asv De Dijk won in de Derde Divisie met 3-1 van Hercules. Het team van trainer Jochem Twisker was veel sterker, echter het duurde lang voor de drie punten definitief werden binnengesleept. De fans en spelersgroep gingen daarna met een tevreden gevoel naar de sfeervolle Nieuwjaarsreceptie.

Hercules begon sterk aan het duel en daar had de thuisploeg even moeite mee. Na een kwartier werd De Dijk duidelijk de beste. Vijf minuten voor het rustsignaal werd Kaars onderuitgehaald door keeper Mulder en die kreeg voor zijn actie direct rood. De thuisploeg had daarna duidelijk voordeel van de man meer op het veld. Twee minuten voor rust kon Nabil El Gourari met een kopbal scoren, het voorbereidende werk was gedaan door Tony Tol.

Deze slideshow vereist JavaScript.

In het tweede bedrijf begon De Dijk bijzonder fel in de hoogste versnelling. En er kwamen al snel twee goede kansen. Hercules ging daarna defensiever speler. Onverwacht werd het gelijk toen Nathan Bijl doeltreffend uithaalde.
De Dijk werkte daarna heel hard om weer op voorsprong te komen. Chakib Tayeb had pech dat zijn inzet op de lat terecht kwam. En ook Kaars had pech na een fraaie actie. Met nog tien minuten op het scorebord waren sommige fans al bang voor opnieuw een gelijkspel. Zes minuten voor tijd kon Harry Zwarthoed na goed voorbereidend werk van Tayeb de doelman verslaan en het stond 2-1. Kaars verzuimde daarna nog om een grote kans te benutten. In de allerlaatste minuut kon Tim Ruder de bevrijdende 3-1 scoren.

De Dijk blijft de terechte en trots koploper met zeven punten voorsprong op de nummer twee. Zondag 29/1 wacht de zware uitwedstrijd tegen Dongen, de nummer drie van de ranglijst. De manschappen van Twisker moeten in staat zijn om ook deze klus met een goed resultaat af te sluiten.