ASV De Dijk – Dongen (0-1) 4 – 4

ASV De Dijk koploper

ASV De Dijk kwam in de Derde Divisie tegen Dongen niet verder dan 4-4. En dat stelde de aanhang en trainer Jochem Twisker in alweer het zesde duel licht ontevreden. Wel staat De Dijk nu met een punt boven Be Quick, dat echter niet speelde.

ASV De Dijk - Dongen (0-1) 4 - 4 - Jeroen Verhoeven

De Dijk is al duidelijk in de stemming voor het bekerduel komende donderdag tegen Vitesse. De trainer van de Arnhemmers Henk Fraser zat zich op de tribune duidelijk te vermaken. Hij wees er na afloop met klem op dat Vitesse het bekerduel zeer serieus neemt.

In de eerste helft had de thuisploeg veel balbezit, echter dat resulteerde amper in mogelijkheden. Dennis Kaars kreeg een kleine kans en ook Nabil El Gourari en Robert Verschraagen brachten een beetje gevaar voor het vijandelijke doel. Volkomen onverwacht kon Tom Kolkert in de 25e minuut de bal achter doelman Jeroen Verhoeven werken : 0-1. Direct daarna was er nog een hard schot van Kaars en ook Verschraagen kon voor de pauze nog laten zien hoe hard hij kan schieten.

In de tweede helft kreeg De Dijk al heel snel de mogelijkheid om via een strafschop weer in de wedstrijd te komen. El Gourari nam hem echter te slap en doelman Jordy Zielschot kon de bal heel makkelijk stoppen. Een minuut later kon Kaars scoren na goed voorbereidend werk van Maarten Woudenberg. Echter direct na de aftrap kon Dongen alweer op 1-2 komen.

Deze slideshow vereist JavaScript.

De Dijk liet daarna zien hoe sterk het team kan spelen. Na een afgeslagen corner kwam de bal bij Frank Schilder en die gaf goed door aan Kaars die zijn 14e treffer van het seizoen maakte. De Dijk ging door en direct daarna gaf Chakib Tayeb een voorzet op maat aan El Gourari die op prachtige wijze 3-2 scoorde.

Dongen bleek echter taaier dan verwacht en kon na vier minuten op 3-3 komen.Het blijf daarna een spectaculair duel. Via El Gourari kwam de thuisploeg opnieuw op voorsprong. Twaalf minuten voor tijd moest doelman Verhoeven voor de vierde keer de bal uit zijn doel halen.

In de slotfase had De Dijk enorm veel energie en stond de tegenstander zwaar onder druk. Dongen moest verder met tien man nadat doelman Zielschot een overtreding had gemaakt op Kaars. Helaas voor de fans was dat buiten het strafschopgebied. De Dijk wist daarna niet de zo gewenst beslissende treffer te maken.

Trainer Twisker was natuurlijk ontevreden met het harde feit dat er te makkelijk vier treffers waren geïncasseerd. De Dijk staat in ieder geval wel op de eerste plek van de Derde Divisie, en heeft in ieder geval na zes duels bewezen dat het een serieuze kandidaat is voor de kopgroep.

Verslag: Bert van Galen
Foto’s: H.Oedekerk

Jeroen Verhoeven

Welkom op de site van doelman Jeroen Verhoeven Van harte welkom op mijn website.Op deze website kan je van alles over mij te weten komen. Zo kun je bijvoorbeeld mijn biografie en nieuwsberichten lezen, maar er is ook een historisch overzicht te vinden.Ik vind het ook erg leuk om te lezen wat je van de website vindt. Deze website heb ik zelf ontworpen en zal ik ook onderhouden.