Jong NEC – Jong Ajax 1-1

457291_fullimage_23-12-09-logonec_528x296Jong Ajax is tegen Jong NEC niet verder gekomen dan 1-1. In de achtste minuut kwam de thuisploeg in Nijmegen op voorsprong. Florian Jozefzoon scoorde gelijkmaker en nog in de eerste helft miste Darko Bodul een penalty.

Jong Ajax hoopte in Nijmegen de mooie prestatie tegen Jong Sparta Rotterdam van vorige week een vervolg te kunnen geven. Trainers Albert van der Dussen en Bryan Roy hadden een iets andere opstelling. Zo stond bijvoorbeeld Jeroen Verhoeven op doel in plaats van Roland Graafland en keerde zowel Thimothée Atouba en Rodney Sneijder terug van een schorsing.

Alle goede bedoelingen ten spijt, was het het hooggeklasseerde Jong NEC, de ploeg staat vierde, dat in de achtste minuut op voorsprong kwam via Rick ten Voorde. Maar Ajax toonde veerkracht en al in de vijftiende minuut was de stand recht getrokken door een fraaie goal van Florian Jozefzoon. Ajax had alle kans om met een voordelige marge de rust in te gaan toen scheidsrechter Bakkelo de gasten een penalty gaf. Darko Bodul miste het buitenkansje echter.

In de tweede helft werd er niet meer gescoord. ,,Maar we hadden hier echt moeten winnen”, aldus trainer Bryan Roy. ,,We speelden goed tot de zestien meter; domineerden. De eindpass was echter niet goed of we kwamen net te laag op aardige voorzetten. Mitchell Donald en Rodney Sneijder kregen onder andere kansen. Al met al ben ik tevreden met het veldspel maar we zijn vergeten onszelf te belonen.”

Jeroen Verhoeven

Welkom op de site van doelman Jeroen Verhoeven Van harte welkom op mijn website.Op deze website kan je van alles over mij te weten komen. Zo kun je bijvoorbeeld mijn biografie en nieuwsberichten lezen, maar er is ook een historisch overzicht te vinden.Ik vind het ook erg leuk om te lezen wat je van de website vindt. Deze website heb ik zelf ontworpen en zal ik ook onderhouden.