Elinkwijk – FC Utrecht 0-2

2012-09-07 Jeroen Verhoeven in Aktie bij FC UtrechtDe wedstrijd tegen Elinkwijk in de Utrechtse derby is een overwinning geworden voor FC Utrecht. Pas in de tweede helft scoorde FC Utrecht twee keer.

Het team van Jan Wouters kende enkele opvallende namen in de basis. Jeroen Verhoeven, die zijn conditie bij FC Utrecht op peil houdt in afwachting van een club, stond op doel. De backs Daan Bovenberg en Michael Zullo maakten hun minuten na lange tijd van blessures. De meest opvallende namen waren die van Alexander Bjelica, Nasir El Aissati en Romano van der Stoep. Deze drie spelers uit het team Onder 19 maakten hun debuut in het eerste elftal. Deze drie spelers aangevuld met Jong FC Utrecht-speler Elroy Pappot en O19-speler Cedric Badjeck (donderdag voor het eerst) trainden deze week mee met het eerste elftal.

De wedstrijd tegen Elinkwijk werd afgetrapt door een fenomeen van Elinkwijk. De 91-jarige Wim Bloemendaal, de veel scorende spits van Elinkwijk, trapte de bal in de voeten van Alexander Gerndt.

De eerste helft was niet hoogstaand. Ondank het overwicht van FC Utrecht tegen de hoofdklasser kreeg de ploeg maar weinig echt goede kansen. Na een half uur was de meest serieuze poging van Tommy Oar die van 20 meter hard uithaalde, maar op de vuisten van de doelman. Enkele minuten voor rust was Elinkwijk gevaarlijk met een schot van Gokhan Yasser. De Elinkwijk-aanvaller schoot hard in de korte hoek. Doelman Verhoeven liet zich niet verrassen en kon volledig gestrekt de bal corner tikken. De eerste helft eindigde met een vrije trap, na een onverantwoordelijke charge op Romano van der Stoep. Boosdoener Irak Assad kreeg hiervoor de gele kaart en een vrije trap tegen. Tommy Oar plaatste de bal richting eerste paal waar debutant Bjelica de bal met zijn achterhoofd richting doel knikte. Echter zonder succes.

Tweede helft
De tweede helft creëerde FC Utrecht meer kansen. Vanuit de tweede lijn schoot Anouar Kali de bal gevaarlijk op het doel. Zwanger van effect schoot de bal plotseling voor de keeper naar links. Maar deze was attent en kon het schot pareren. Na een uur spelen wisselde Wouters een trio aan spelers. Dave Bulthuis kwam voor Michael Zullo, middenvelder Elroy Pappot kwam voor Yoshiaki Takagi en O19-speler Cedric Badjeck werd voor Romano van der Stoep gewisseld.

Koud in het veld tekende Dave Bulthuis gelijk voor de openingstreffer. Een corner van de rechterkant van Tommy Oar werd door de linksback ingekopt. Nog geen vijf minuten later bracht El Aissati de eveneens ingebrachte Cedric Badjeck in stelling. De jeugdige spits schoof de bal onder keeper Michiel Belhadj door en bracht de 0-2 op het scorebord. Acht minuten voor tijd had Oar nog de beste kans op de 0-3. Zijn schot van 20 meter eindigde rakelings op de paal.

Wil opgelegd
Jan Wouters sprak over een nuttige wedstrijd. “Het was goed om te spelen in ons nieuwe spelsysteem. Dit was een serieus oefenmoment, maar tevreden ben ik niet. We hebben veel druk op Elinkwijk gezet en onze wil opgelegd, maar tot kansen is dit niet echt gekomen” zei de trainer na afloop. “Maar ik ben blij dat we vijf jeugdspelers hebben kunnen laten ruiken aan het niveau van het eerste elftal. Voor wie erbij was heeft kunnen zien dat we te maken hebben met talenten. Na deze week stage moeten ze zich nu verder gaan ontwikkelen bij hun eigen team.”

Het eerste elftal heeft, doordat er geen competitiewedstrijden op het programma staan, nu vrijaf. Maandag wordt door hen weer voor het eerst getraind op Sportcomplex Zoudenbalch.

Karakteristieken

Scoreverloop:

1-0 ’62 Dave Bulthuis
2-0 ’66 Cedric Badjeck
2012-09-07 jeroen verhoeven Teamfoto FC Utrecht tegen Elinkwijk

Opstelling FC Utrecht: Jeroen Verhoeven; Daan Bovenberg, Marcus Nilsson, Alexander Bjelica, Michael Zullo (’61 Dave Bulthuis); Nasir El Aissati, Anouar Kali, Yoshiaki Takagi (’61 Elroy Pappot), Tommy Oar; Romano van der Stoep (’61 Cedric Badjeck), Alexander Gerndt.

Tekst: FCurecht.nl
Foto’s: FCUPhoto

Jeroen Verhoeven

Welkom op de site van doelman Jeroen Verhoeven Van harte welkom op mijn website.Op deze website kan je van alles over mij te weten komen. Zo kun je bijvoorbeeld mijn biografie en nieuwsberichten lezen, maar er is ook een historisch overzicht te vinden.Ik vind het ook erg leuk om te lezen wat je van de website vindt. Deze website heb ik zelf ontworpen en zal ik ook onderhouden.